Hanneli Mustaparta:

Åpen om spontanaborter: - Helt skrekkslagen

Veien mot å bli mamma skulle bli alt annet enn enkel for den norske modellen.

ÅPEN: Den norske modellen og moteprofilen ble mor for første gang i april. Veien mot å bli gravid har derimot ikke vært enkel, og i podkasten «Fødselspodden» forteller Mustaparta åpenhjertig om de to gangene hun opplevde å spontanabortere. Foto: Tor Lindseth
ÅPEN: Den norske modellen og moteprofilen ble mor for første gang i april. Veien mot å bli gravid har derimot ikke vært enkel, og i podkasten «Fødselspodden» forteller Mustaparta åpenhjertig om de to gangene hun opplevde å spontanabortere. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

10. april kom den gledelige nyheten om at den norske modellen og moteprofilen Hanneli Mustaparta (36) hadde blitt mamma for første gang, til en liten gutt.

Familieforøkelsen delte Mustaparta i et innlegg på Instagram, der hun også avslørte sønnens navn, Ferdinand Mustaparta Skaug.

Nyheten om at moteprofilen var gravid kom bare et drøyt halvår etter det ble kjent at hun hadde forlovet seg med kjæresten, Stian Fintland Skaug.

Tøff opplevelse

Veien mot å bli gravid skulle derimot ikke vise seg å bli enkel. De siste årene har spesielt podkaster blitt en arena for å åpne seg og snakke om vanskelige temaer, og da Mustaparta gjestet podkasten «Fødselspodden» forrige uke, valgte hun å fortelle åpenhjertig om sine vonde opplevelser rundt det å bli gravid.

I podkasten avslører 36-åringen at hun var gjennom to tøffe spontanaborter før hun ble gravid med sønnen, Ferdinand.

Den første spontanaborten opplevde paret da Mustaparta gikk gravid for første gang. Spontanaborten beskriver hun som «veldig trist», og det er tydelig at det gikk hardt inn på modellen, som er tydelig preget i podkasten.

Moteprofilen forteller videre at det var en «missed abortion», som ifølge Helse-Norge betyr at fosteret er dødt i livmoren, men at det ikke støtes ut.

- Jeg visste ikke at det var en ting. Det er visst veldig vanlig, og det er ikke noe gøy. Der og da står du i det, og du har håp for hva dette skal bringe i livet ditt, men så skjer det ikke. Så alt raser jo sammen, og det er trist å snakke om, fortsetter Mustaparta.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

Skjulte smertene

Etter spontanaborten funderte Mustaparta mye på om hun var en av dem som ikke kunne få egne barn. Etter hvert klarte hun riktignok å legge fra seg tanken, og ble gravid på ny.

Så ble gleden igjen snudd til sorg, da Mustaparta opplevde det hun fryktet aller mest: Å spontanabortere på nytt.

Det var under en middag i København at Mustaparta kjente at noe var galt.

- Jeg ble helt skrekkslagen, og ville ikke si noe til de andre, så jeg latet som ingenting. Alt kokte i hodet mitt, og jeg ville bare hjem til hotellrommet, sier hun.

På dette tidspunktet var Mustaparta langt unna forloveden, og visste at hun hadde to lange arbeidsdager foran seg. Hun valgte likevel å fullføre det planlagte jobboppdraget, selv om hun helst ville ligge på hotellrommet og synes på seg selv, forteller hun.

I stedet for å fortelle om spontanaborten på jobb, ble det fortalt at 36-åringen hadde spist noe dårlig mat, og fått diaré. Jobben gjennomførte hun til tross for at hun måtte hyppig på do.

TØFF DAME: Det er en dønn ærlig Hanneli Mustaparta som forteller om sine to spontanaborter i podkasten. Foto: Espen Solli
TØFF DAME: Det er en dønn ærlig Hanneli Mustaparta som forteller om sine to spontanaborter i podkasten. Foto: Espen Solli Vis mer

- Jeg kom meg gjennom to drittdager, og det var helt forferdelig. Jeg er helt utrolig imponert over meg selv, fordi det der er det rareste, jeg trodde jeg hadde møtt på mye i livet, men det der er noe av det hardeste jeg har vært gjennom. Vi er sterkere enn vi aner og tro, fortsetter Mustaparta.

Hanneli Mustaparta har ikke besvart Se og Hørs gjentatte henvendelser.

Ærlige om spontanabortene

Mustaparta er ikke den eneste som har delt sine opplevelser med spontanabort. Også stjerner som Shay Mitchell (32), Pink (40), Carrie Underwood (36) og Nicole Kidman (52) har fortalt om liknende hendelser.

Sistnevnte har tidligere uttalt at hun slet i mange år med å bli gravid, og at hun gikk gjennom to spontanaborter da hun var gift med Hollywood-stjernen Tom Cruise (57)

- Jeg kjenner lengselen. Den lengselen. Det var en enorm, verkende lengsel. Og tapet! Tapet av en spontanabort blir ikke snakket nok om. Det er en enorm sorg for enkelte kvinner, fortalte hun til Tatler i 2018, ifølge People.

LES OGSÅ: Spontanaborterte på direkten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer