Aksel Hennie:

Åpen om sexlivet

- Best når det er grenseløst.

DELER ÆRLIG: Aksel Hennie deler ærlig fra eget sexliv i Iselin Guttormsens podkast. Foto: Podimo
DELER ÆRLIG: Aksel Hennie deler ærlig fra eget sexliv i Iselin Guttormsens podkast. Foto: Podimo Vis mer
Publisert

Skuespiller Aksel Hennie (45) er til vanlig en relativt privat person som foretrekker å holde privatlivet unna rampelyset. For nordmenn flest er Hennie kjent som skuespilleren fra filmsuksesser som «Max Manus», «Hodejegerne», «Mordene i Kongo» og «Uno».

Nå har han imidlertid gjort et unntak og gjestet Iselin Guttormsens (34) podkast «G-Punktet», hvor han absolutt ikke holder tilbake.

PREMIERE: Aksel Hennie spiller én av to hovedroller i den nye norske spillefilmen «I Onde Dager». Nylig hadde filmen premiere. Video: Celina Morken Vis mer

- Alt er lov

Han forteller blant annet at han hadde sex første gang som 14-åring, men at han gjerne skulle ventet noen år.

- Det var om å gjøre å være først, en konkurranse blant gutta. Det å lage en konkurranse tar bort alt det sex skal være, som er dialog mellom mennesker. Jeg debuterte tidlig (...), men Aksel Hennie 14 år var ikke i stand til å ha noen verdifull dialog. Jeg følte meg utrolig fet etterpå, men utrolig usikker i settingen.

Nå, 45 år gammel, mener han at seksualitet handler om dialog, nytelse og ikke minst - felles samtykke.

SINT OG FRUSTRERT: Iselin Guttormsen tar til tårene i «Bloggerne» etter å ha fått kritikk. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Når jeg tenker på seksualitet så tenker jeg at alt er lov. Det finnes ingenting det andre mennesket ikke kan prøve å gjøre i den settingen. (...) Det er best når det er grenseløst, sier han i podkasten, og legger til:

- Jeg er ikke så lett å forholde seg til, men seksuelt er jeg det. Det mennesket jeg er med vet hva jeg vil. Der er jeg tydelig.

- Det er supersexy

45-åringen har vært gift med kona Karoline Hegbom (29) siden 2019. De har to barn, og Hennie har et fra et tidligere forhold. Han er likevel nøye med å ikke utlevere familien, men beskriver kona som «så jævlig fantastisk».

STORSLÅTT BRYLLUP: Aksel giftet seg med Karoline i 2019 etter at de hadde holdt forlovelsen hemmelig. Foto: Se og Hør
STORSLÅTT BRYLLUP: Aksel giftet seg med Karoline i 2019 etter at de hadde holdt forlovelsen hemmelig. Foto: Se og Hør Vis mer

Det «Hodejegerne»-stjernen imidlertid åpner seg om er hva han synes er tiltrekkende - og der er han klar i sin tale. Trygghet, stabilitet og ro.

- Jeg savner en del av det selv. Jeg er ganske springende, rastløs og urolig. Når jeg værer en trygghet, stabilitet, det å stå godt på bena hos en kvinne - det synes jeg er supersexy, sier han og forklarer at han søker trygghet i folk, og søker risiko ute.

Knut Nærum var gjest i «Kåss til Kvelds» og der fortalte han om hvordan han svarte på konas frieri. Video: NRK Vis mer

Føltes trygt

Som nevnt verner ekteparet svært godt om både ekteskap og detaljene i familielivet.

Både forlovelse og to fødsler har skjedd i all hemmelighet, men tidligere i år lettet skuespilleren på sløret om hvordan han møtte kona. Det gjorde han i en episode av Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånda».

Paret møttes nemlig hele åtte til ti år før de offisielt ble kjærester, gjennom fallskjermhoppmiljøet. Da var begge i forhold, noe som gjorde at et eventuelt kjærlighetsforhold mellom de to ikke kom på tale.

Både Hegbom og Hennies familie var aktive i fallskjermhoppmiljøet, og Hegbloms far kjente godt til Aksels bror, Annan Forbes Hennie, som på tragisk vis omkom i en fallskjermulykke i 2011.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Det gjorde at det hele føltes trygt for skuespilleren.

- Vi kjente ikke hverandre godt, og var ikke venner. Men det var et bra møte. Det er så mange punkter som gjør at det var trygt, sa han, og la til:

- Hun er en dame som alle er keen på, og så vant jeg.

Videre fortalte 45-åringen at han aldri har møtt noen som er som kona.

- Min kone er et av de mest respektfulle menneskene jeg har møtt. Hun respekterer alle, dømmer ingen og er null interessert i bullshit. For et menneske som har masse uro, som jeg har, masse tanker og følelser, så er den vissheten om at et menneske er så stabilt, men samtidig så kjærlig … jeg har aldri møtt det før, fortalte han ærlig.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

LES OGSÅ: Avslører hemmelig kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer