Birgit Skarstein:

Åpen om sexlivet som lam

Da toppidrettsutøveren gjestet Iselin Guttormsens podkast snakket hun åpent om hvordan det er å ha sex som lam.

ÅPEN: I en fersk episode av «G-Punktet» får Birgit Skarstein spørsmål om hvordan sex fungerer for henne som følge av lammelsene. Foto: Espen Solli / Se og Hør
ÅPEN: I en fersk episode av «G-Punktet» får Birgit Skarstein spørsmål om hvordan sex fungerer for henne som følge av lammelsene. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idrettsutøver Birgit Skarstein (31) fikk enorm oppmerksomhet for sin deltakelse i TV 2-programmet «Skal vi danse» i fjor høst. 31-åringen skapte også historie da hun var den første deltakeren i programmet som danset på parketten i rullestol.

Skarstein har ved en rekke anledninger fortalt åpenhjertig om hvordan hun ble lam i begge bena.

Lammelsen kom som følge av en feilsatt epidural i forbindelse med en ankeloperasjon. Hun skadet foten under en badetur i Malaysia, og måtte operere flere ganger. Det var den siste operasjonen hjemme i Norge som førte til lammelsen hun lever med i dag.

Ulykken blir også et av temaene da Skarstein er gjest i den ferske episoden av «Bloggerne»-profil Iselin Guttormsens (33) podkast «G-Punktet».

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Her forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

- Overraskende likt

Det er imidlertid ikke bare ulykken de kommer inn på i podkasten, men også hvordan det fungerer for Skarstein å ha sex når hun er lam i begge bena. Av Guttormsen får Skarstein blant annet spørsmål om hun har noe følelse i underlivet sitt, noe hun svarer bekreftende på.

Til God kveld Norge utdyper hun imidlertid svaret sitt noe.

- Hvorvidt jeg kan oppnå orgasme eller ikke, er helt irrelevant for offentligheten. Noen kvinner får lett mange orgasmer, andre strever med det. Det interessante er å snakke om hva man kan gjøre for å ha et godt sexliv med den kroppen man har, ikke gå i detalj på hva jeg gjør eller ikke gjør.

På spørsmål i podkasten om hvordan det fungerer å ha sex, svarer Skarstein:

- Det er egentlig overraskende likt. Det er ikke noe big deal. Før jeg skulle hit tok jeg en telefon til flere jeg kjenner som er lamme, og de fortalte også at alle tror at det er annerledes, men det er jo ikke det, sier hun.

UKOMPLISERT: Birgit Skarstein forklarer at hun ikke synes det er noe annerledes å ha sex selv om hun er lam i begge bena. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
UKOMPLISERT: Birgit Skarstein forklarer at hun ikke synes det er noe annerledes å ha sex selv om hun er lam i begge bena. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Videre beskriver Skarstein det å ha sex som ukomplisert og et samspill.

- Man er to stykker i det som har en greie sammen. Det flyter på et vis. I starten må man bli kjent, men det må jo alle. Jeg synes ikke at det er noe annerledes, fordi man lærer seg hvordan hverandre fungerer, også blir det helt naturlig, fortsetter hun.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

Skarstein påpeker at hun er svært bevegelig til tross for at hun sitter i rullestol, noe som var viktig for henne å vise under deltakelsen i «Skal vi danse» i fjor høst.

Hun og dansepartneren Philip Raabe falt og slo seg under trening, bega seg ut på løft på parketten og jobbet fra første stund tett sammen for å lære seg rullestoldans.

- Det er litt det samme med sex også. Det er et samspill hvor man sammen finner frem til en måte å gjøre ting på som gjør at det blir en slags dans. Da kan man utfylle hverandre, hjelpe hverandre og bli en forlengelse av hverandres kropper på et vis, fortsetter hun.

Grunnen til at hun nå snakker åpent om temaet bunner ifølge hun selv i et ønske om å ufarliggjøre det hele.

- Jeg er jo egentlig ganske privat, men grunnen til at jeg ville stille opp er fordi jeg synes det er viktig å ufarliggjøre tema, sier hun til God kveld Norge.

Birgit Skarstein er kjent med innholdet i saken, men ønsker ikke å kommentere ytterligere.

KLITORIS: Sexolog Iselin Guttormsen forteller de andre i «71 grader nord - kjendis» at klitoris vokser hele livet. Vis mer

Ikke på utkikk

I podkasten kommer de også inn på hvordan singellivet til Skarstein går. Da kommer det frem at Skarstein ikke er klar for noe nytt forhold per dags dato, og beskriver singeltilværelsen som deilig. Skarstein har tidligere fortalt overfor Se og Hør at timeplanen ikke gir noe rom for dating.

- Jeg har heller ikke vært på utkikk. Jeg har ikke tid til noe annet for øyeblikket, og det er jeg komfortabel med, sa hun i fjor.

Det var i november i 2019 at Skarstein delte nyheten om at hun og sin daværende forlovede Martin Sletten hadde valgt å gå fra hverandre.

«Det kjennes litt rart å skrive dette, men for å unngå misforståelser er det greit å fortelle det selv», åpnet idrettsprofilen innlegget.

31-åringen fortalte videre at de to skiltes som venner.

«Martin og jeg er et godt team, men vi har bestemt oss for å ikke lenger være kjærester. Vi har hatt fire fantastiske år, mye gøy og jobbet godt sammen. Vi er veldig glade i hverandre, og takknemlige for alt vi har fått gjort og oppleve i lag», fortsatte hun.

Skarstein fortalte at det hadde vært utfordrende å kombinere et privatliv med mye reising og aktivitet i karrieren.

«Gradvis har vi blitt mindre kjærester og mer kolleger, uten at det ligger noe dramatikk bak det», la hun til.

LES OGSÅ: Åpner seg om ulykken som førte til lammelse i begge bena

BYR PÅ SEG SELV: Sexolog og influenser Iselin Guttormsen er kjent for å dele svært ufiltrerte bilder på Instagram, noe som ikke bare høster positive tilbakemeldinger. Video: Rød Løper Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer