Kate Winslet:

Åpen om nakenscener med 20 år yngre kvinnelig kollega

- Jeg ble overrasket over hvordan det føltes for meg.

ÆRLIG: Kate Winslet trodde hun var ferdig med å kaste klærne på film. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB
ÆRLIG: Kate Winslet trodde hun var ferdig med å kaste klærne på film. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Vis mer
Publisert

I 1997 fikk Kate Winslet (45) sitt store gjennombrudd i det Oscar-vinnende romantiske dramaet «Titanic».

I dag er hun en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere og har vunnet utallige priser for prestasjoner i filmer som «Revolutionary Road», «Steve Jobs» og «The Reader».

Overrasket seg selv

I sin kommende film «Ammonite», spiller Winslet den britiske paleontologen Mary Anning. Det romantiske dramaet fokuserer på en romanse mellom Anning og Charlotte Murchison, spilt av Saoirse Ronan (26).

Nå avslører trebarnsmoren at hun slett ikke hadde noe imot å kaste klærne sammen med sin mye yngre motspiller. Snarere tvert imot.

SPILLER ELSKERE: Her er Kate Winslet og Saoirse Ronan sammen i en scene fra det romantiske dramaet «Ammonite». Foto: AP/NTB
SPILLER ELSKERE: Her er Kate Winslet og Saoirse Ronan sammen i en scene fra det romantiske dramaet «Ammonite». Foto: AP/NTB Vis mer

- Det var veldig tydelig for meg at karakterene hadde noen svært lidenskapelige øyeblikk sammen, så dette var noe både Saoirse og jeg å videreformidle. Og for meg, i den alderen jeg er i nå, så føltes det faktisk veldig bra, innrømmer hun, ifølge Contact Music.

45-åringen minnes at hun under innspillingen selv kommenterte at hun synes det var overraskende at hun faktisk stilte naken, grunnet sin egen alder.

- Jeg sverger, jeg trodde jeg hadde gitt meg med nakenscener, forklarer hun og fortsetter:

- Men jeg ble overrasket over hvordan det føltes for meg. Jeg har alle disse strekkmerkene og arrene, og jeg er eldre. Det er en annen kropp enn for 20 år siden. Men det var noe fantastisk over å dele dette, og snakke det samme språket, med en annen kvinne.

Vis mer

Fikk hevn over mobberne

Videre sier Hollywood-stjernen at hun er stolt over å være med i en LHBT-film. Hun mener derimot at det fremdeles er mye dobbeltmoral i filmindustrien når det kommer til å vise intimitet på det store lerretet mellom kjærester av samme kjønn.

- Hvorfor heter det å spille inn "lesbiske scener" og ikke bare "lidenskapelige scener"? Ingen ville sagt den "heteroseksuelle romansen" i Titanic for eksempel, påpeker hun, ifølge nettstedet.

Kate Winslet og Leonardo DiCaprio (46) ble stjerner over natta, da en hel verden lot seg rive med av kjærlighetshistorien mellom Rose og Jack som forelsket seg på det synkende skipet Titanic.

Duoen var den gang 21 og 22 år gamle.

- Den fantastiske karrieren jeg har blitt velsignet med, er hevnen min, avslørte filmstjernen på «The Today Show» i 2016.

I mange år ble hun nemlig mobbet for vekten sin.

- Jeg ble mobbet på skolen da jeg var ung. Fordi jeg var lubben. Det var jenter som var misunnelig på meg fordi jeg fikk noen jobber som skuespiller i tenårene, delte hun den gang.

Vis mer

Den britiske skuespilleren, som fikk kallenavnet «Tjukka» av klassekameratene, har også tidligere åpnet seg om den vanskelige tiden.

- Jeg ble mobbet fordi jeg var småfeit, og til langt oppe i tenårene tenkte jeg at «ingen vil noen gang like meg». Selv den dag i dag tenker jeg ikke på meg selv som en sexy skjønnhet, langt ifra, har hun fortalt til Marie Claire.

«Frigjørende å bli eldre»

I dag fronter Oscar-vinneren magasinforsider verden over og stråler på stjernespekkede prisutdelinger og filmpremierer, og til Se og Hør har Winslet forklart at hun blir mindre og mindre opptatt av hvordan hun ser ut.

- Det er vidunderlig å være den alderen jeg er nå, og virkelig oppdage at angsten for alle teite småting bare fordufter. Den bare forsvinner. Det er fantastisk. For å være ærlig, så det er veldig frigjørende å bli eldre.

- Jeg er ikke tynn. Jeg ønsker ikke å være tynn heller, virkelig, jeg liker kurvene mine. Jeg kan ofte spørre, «ser rumpa mi veldig stor ut i denne?», og da svarer folk «neida, ikke bekymre deg for det». Og jeg sier bare «nei, altså, jeg liker det. Det går bra, jeg føler meg vel sånn», har Kate lattermildt fortalt til Se og Hør.

Spesielt viktig er det for 45-åringen å gå foran som et godt eksempel for sine egne barn - som hun har tre av.

ENDELIG: Snart er ventetiden over, for «Hjem til jul 2» har premiere 18. desember. Video: Rød Løper Vis mer

Fra sitt første ekteskap med filmregissøren Jim Threapleton (48) fikk hun datteren Mia Honey Threapleton (21).

I tillegg har hun sønnen Joe Alfie (17) med «Spectre»-regissøren Sam Mendes (58), og yngstemann, Bear Blaze (8) har hun med sin nåværende ektemann Ned Rocknroll (43).

LES OGSÅ: Detalj i Kylie Jenners hjem latterliggjøres

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer