Zara McDermott:

Åpen om marerittet: - Var så flaut

Zara (24) fikk spredt intime bilder av seg selv som tenåring. Syv år senere skjedde det igjen.

PREGET: Zara McDermott har opplevd å få spredt intime bilder av seg selv to ganger. Her avbildet under en demonstrasjon mot spredning av intime bilder. Foto: Victoria Jones / PA / NTB
PREGET: Zara McDermott har opplevd å få spredt intime bilder av seg selv to ganger. Her avbildet under en demonstrasjon mot spredning av intime bilder. Foto: Victoria Jones / PA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den 21 år gamle Zara McDermott entret den britiske «Love Island»-villaen i Spania i 2018, var det lite som tydet på at det kokte mer på utsiden enn inne i kjærlighetshuset.

Men i samme øyeblikk som hun satte sine føtter inn i villaen, hadde intime bilder av henne begynt å sirkulere på meldingstjenesten WhatsApp og sosiale medier. Hendelsen fikk hun vite om først da hun forlot realityprogrammet.

Ifølge McDermott selv var det en fyr hun datet før «Love Island»-deltakelsen som begynte å spre bildene. Han skal imidlertid ha nektet for dette overfor McDermotts bestevenn, ifølge BBC.

Dette var imidlertid ikke første gang det ble spredd seksualiserte bilder av realitydeltakeren. Første gang var hun bare 14 år gammel.

Realitystjernen og influenseren, som deltok i fjerde sesong av «Love Island», er den nye programlederen for BBC Threes dokumentar om fenomenet. I dag er hun 24 år, og nå åpner hun seg om sin egen opplevelse i dokumentaren.

Sjokk og skam

Fenomenet skjer når bilder eller filmer med seksuelt innhold blir distribuert på internett uten samtykke fra personen som er avbildet. Som nevnt var McDermott bare 14 år første gang hun ble utsatt for nettopp det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer