Karsten Warholm:

Åpen om kreftsjokket: - Brutal beskjed

Verdensmester Karsten Warholm forteller om den tøffe tiden da kjæresten Oda Djupvik fikk lymfekreft.

TØFF TID: Verdensmester Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik har stått sammen i tykt og tynt. Her er de under Idrettsgallaen i januar 2019. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFF TID: Verdensmester Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik har stått sammen i tykt og tynt. Her er de under Idrettsgallaen i januar 2019. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I dokumentarserien «Karsten og Leif», som hadde premiere på NRK i september, fortalte verdensmester Karsten Warholm (24) åpenhjertig at kjæresten gjennom flere år, Oda Djupvik, ble rammet av lymfekreft i 2017.

Djupvik var bare 18 år gammel da hun fikk kreftdiagnosen, men jenta fra Ulsteinvik kjente på dette tidspunktet ingen symptomer.

Hun begynte umiddelbart med tøffe kreftbehandlinger, og like før Warholm tok det historiske VM-gullet i London i 2017, fikk Djupvik beskjeden om at hun var kreftfri.

KREFT: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Foto: NTB Vis mer

I podkasten «Hvordan har du det, mann» med Erik Follestad, forteller VM-vinneren nå mer om hvordan han opplevde kjærestens kreftsykdom.

- Ting er jo dritkjipt, og det er enda kjipere når det er unge mennesker. I 2017 var hun 18 år. Det er en ganske brutal beskjed å få, sier han i samtalen med Follestad.

- Lyset var der

Warholm og Djupvik valgte å ikke fortelle om kreftsykdommen offentlig. I podkasten sier 24-åringen at han ikke har et behov for å dele alt selv om han er en offentlig person.

Warholm forteller at det var svært tøft å være pårørende til en kjæreste med kreftsykdom. På den tiden bodde han i Oslo og hun i Ulsteinvik.

- Det gjorde det mye verre, for det meste gikk over telefon, forteller Warholm.

De prøvde å skape en så vanlig hverdag som bare mulig, samtidig som Djupvik ikke ville at kjærestens liv skulle stoppe opp fordi hun hadde blitt alvorlig syk.

- Vi sto i det på den beste måten vi kunne. Oda var heldig med at diagnosen hadde gode odds, selv om behandlingen var tøff. Lyset var der, sier 24-åringen i podkasten.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

- Kjempet sammen

Paret holdt sykdomshistorien skjult fram til de selv snakket om kreften i dokumentaren «Karsten og Leif» på NRK i høst.

Mens Djupvik gikk gjennom hard kreftbehandling i 2017, kjempet Warholm for å vinne sitt første VM-gull. I mars det samme året fikk Warholm beskjeden under en treningsøkt på Valle i Oslo.

I meldingen fra kjæresten sto det: «Ej he kreft …».

FRISK: I dag er Oda Djupvik friskmeldt. Her er paret i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FRISK: I dag er Oda Djupvik friskmeldt. Her er paret i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, sa Warholm til NRK.

Like før Warholm tok det historiske VM-gullet i London fikk Djupvik beskjeden om at hun var kreftfri.

STILIG: Hekkeløper Karsten Warholm kom stilig kledd under årets Idrettsgalla, og antrekket var inspirert av en kjent filmkarakter. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

- Det er egentlig en utrolig gladhistorie. Jeg var ferdig med min siste behandling dagen jeg reiste til London. Da vi møttes etter at han vant, var det første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri. Begge hadde vunnet sin kamp, som vi hadde kjempet sammen, sa Djupvik i intervjuet med NRK.

- Det viktige var jo at du vant. Men det var ikke feil at jeg vant heller, svarte Warholm.

Tårevåt takketale

Warholm hintet riktignok til kjærestens kreftsykdom allerede i takketalen under Idrettsgallaen i 2019 - uten å fortelle konkret hva sykdommen dreide seg om.

- Jeg har en kjæreste. Hun var veldig syk, men vi kom oss gjennom det. Vi har gjort dette sammen. Jeg mener dette er en lagprestasjon, sa Warholm fra scenen.

24-åringen hadde aldri fortalt om Djupviks sykdom før, og det var heller ikke planen at han skulle snakke om det denne kvelden. Overfor Se og Hør forklarte han bakgrunnen for den tårevåte takketalen.

KREFT: Kasper Wikestad er rammet av kreft i tarm og nyrer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg angrer veldig på at jeg sa det, fordi vi har egentlig blitt enige om at hun ikke vil snakke så mye om det. Det angrer jeg egentlig litt på, men når jeg først sto der så følte jeg at det var så viktig å nevne alle tingene som foregår i kulissene. Som krever at man står opp for seg selv, står på, og går og gjør jobben, sa Warholm til Se og Hør.

Se og Hør har vært i kontakt med Oda Djupvik og Warholms mor og manager, Kristine Gølin Haddal, som er kjent med innholdet i saken. Ingen av dem ønsker å bidra med ytterligere kommentarer.

LES OGSÅ: - Har signert ektepakt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer