Charlize Theron:

Åpen om drapsnatten

Skuespiller Charlize Theron ble vitne til at moren drepte faren.

ÅPENHJERTIG: I et nytt intervju åpner skuspiller Charlize Theron opp om natten hun ble vitne til at moren drepte hennes alkoholiserte far. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: I et nytt intervju åpner skuspiller Charlize Theron opp om natten hun ble vitne til at moren drepte hennes alkoholiserte far. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skuespiller Charlize Theron (44) har gjort enorm suksess på filmlerretet, noe som har sørget for hele 62 gjeve priser.

Blant annet vant hun en Oscar for sin hovedrolle i filmen «Monster» i 2003, hvor hun spilte den prostituerte seriemorderen Aileen Wuornos, som ble henrettet for drapene på sju menn på 80- og 90-tallet.

Også privat har den sørafrikanske skuespilleren en svært mørk historie. Som 15-åring var hun nemlig vitne til at moren drepte hennes alkoholiserte far på deres gård utenfor Johannesburg.

Nå åpner 44-åringen opp om den skjebnesvangre natten i et nytt intervju.

Unnslapp kulene

Selv om hun har vært en av Hollywoods mest anerkjente skuespillere i over 20 år, har skuespillerens liv vært alt annet enn glitter og glamour.

44-åringen vokste opp i byen Benoni utenfor Johannesburg i Sør-Afrika, sammen med moren Gerda. En junidag i 1991, da Charlize var 15 år gammel, skulle bli dagen som forandret 44-åringens liv fullstendig.

Theron og moren satt hjemme da hennes voldelige far kom hjem fra bar.

- Faren min var så full at han ikke skulle ha vært i stand til å gå, da han kom inn i huset med en pistol, forteller «Mad Max»-stjernen nå til den amerikanske radiokanalen NPR, og legger til at hun og moren satt på soverommet hvor de lente seg mot døren for å unngå at han skulle komme inn dit.

REDDET DATTEREN: Charlize Therons mor, Gerda, reddet datteren fra sin voldelige og alkoholiserte far. I dag er de to svært nære hverandre. Foto: NTB Scanpix
REDDET DATTEREN: Charlize Therons mor, Gerda, reddet datteren fra sin voldelige og alkoholiserte far. I dag er de to svært nære hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var da han begynte å skyte. Tre skudd ble avfyrt gjennom døren, men på mirakuløst vis traff ingen av kulene verken 15-årige Theron eller moren. Det var da Gerda Theron forlot rommet.

Skuespilleren har tidligere fortalt at hun husker at hun hørte masse bråk og flere skudd før hun selv gikk ut i gangen. Det var et grusomt syn som møtte den unge jenta. Der lå faren skutt og drept.

Politiet reiste aldri tiltale mot moren, da det ble slått fast i retten at hun drepte faren i selvforsvar.

KOKER OVER: Delray Johnson klarer ikke å kontrollere sinnet når mannen som drepte hans gravide søster smiler til ham. Vis mer

- Håpløs situasjon

Ifølge People har Theron, som i januar er aktuell med filmen «Bombshell», tidligere forklart til radioverten Howard Stern at det tok lang tid før hun turte å fortelle sannheten om farens død til offentligheten. I stedet sa hun at han hadde omkommet i en bilulykke.

I dag ser hun annerledes på saken, ettersom vold i hjemmet er noe mange har opplevd. Hun omtaler faren som «svært syk» og mener det er viktig å snakke om hva avhengighet kan gjøre med en person. Derfor skammer hun seg heller ikke over å dele historien.

- Jeg kjente ham bare på én måte, og det var som en alkoholiker. Det var en ganske håpløs situasjon. Familien vår satt på en måte fast i dette. Den daglige uforutsigbarheten det er å bo med en avhengig, er med deg resten av livet, mer enn det som skjedde denne ene kvelden.

I et CNN-intervju med Piers Morgan har Theron tidligere også rost moren, som hun i dag har et svært nært forhold til.

- Moren min er fantastisk. Jeg vet at alle sier det om sine foreldre, men min mor er svært unik. Hun har reddet livet mitt mange ganger.

LES OGSÅ: Avslører at datteren er transperson

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer