Mia Skäringer:

Åpen om den tøffe tiden

- Det var for mye for meg som menneske, sier «Solsidan»-stjernen.

ÅPENHJERTIG: Skuespiller og komiker Mia Skäringer (i rosa) sier at hun har vært plaget med angst og panikk før hun gikk på scenen med sitt populære show. Her med Felix Herngren, Josephine Bornebusch og Johan Rheborg da innspillingen startet i 2009. Foto: Mats Andersson / NTB
ÅPENHJERTIG: Skuespiller og komiker Mia Skäringer (i rosa) sier at hun har vært plaget med angst og panikk før hun gikk på scenen med sitt populære show. Her med Felix Herngren, Josephine Bornebusch og Johan Rheborg da innspillingen startet i 2009. Foto: Mats Andersson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske skuespilleren Mia Skäringer (44) har hatt stor suksess i rollen som Anna Svensson i humorserien «Solsidan», som i en årrekke har blitt sendt på norske TV 2.

44-åringen er også en dreven komiker i nabolandet, og har de siste åra turnert rundt med forestillingen «No More Fucks To Give» - for fulle hus. Showet hadde premiere i november 2018, og ble så godt mottatt at det senere ble solgt til strømmegiganten Netflix.

Men ting har ikke bare vært enkelt, selv for den etter hvert så rutinerte Mia Skäringer. I intervjuprogrammet «Hellenius hörna» avslører 44-åringen at hun ble rammet av panikk og dødsangst før hun gikk ut på scenen - fordi hun var så nervøs.

- Selvfølgelig var det noen øyeblikk på scenen som jeg nøt også. Jeg var også livredd og hadde ekstrem dødsangst hver kveld jeg sto bak scenen. Det var for mye for meg som menneske, så jeg fikk stengt av på en måte, sier komikeren åpenhjertig, gjengitt av Hant.

TILBAKE: Da Julie Grindbakken ble knivranet i sin egen leilighet i fjor, raste verden for henne og hun skjønte hun måtte ta grep. Video: Rød Løper Vis mer

Nervøsitet

Skäringer har nå spilt forestillingen 44 ganger, men likevel har hun kjent godt på nervene. Hun forklarer at redselen for å spille for et så stort publikum fikk henne til å tvile på om hun skulle takke ja i utgangspunktet.

Så kom metoo, og hun forsto at hun måtte ta rommet. 44-åringen forteller likevel at det var en påkjenning å stå foran så mange mennesker - kveld etter kveld.

- Man hører ti tusen mennesker, man hører forventningene deres i et rom, det er en nervøsitet, jeg kjente bare at «nå skal jeg klare det» [ …], forteller «Solsidan»-stjerna.

Bryllupstrøbbel

Skuespilleren er gift med Gabriel Lazár, og sammen har de sønnen Leelo. I tillegg har Skäringer ytterligere to barn fra et tidligere ekteskap - sønnen Alfred og dattera Heli.

Ekteparet giftet seg i all hemmelighet i jungelen i Thailand - men bryllupet gikk ikke helt etter planen, avslørte hun vinteren 2018.

TV-FJES: Mia Skäringer fikk sitt store gjennombrudd som Anna i komiserien «Solsidan» i 2010. Foto: Aftonbladet
TV-FJES: Mia Skäringer fikk sitt store gjennombrudd som Anna i komiserien «Solsidan» i 2010. Foto: Aftonbladet Vis mer

I et innlegg på Instagram avslørte Skäringer at timene før de ga hverandre sitt «ja» var preget av kaos og sykdom.

«(...) Fremdeles imponert over hvordan vi fikk alt til å gå med alle barn og med alle mageproblemer. Kjolene ble sydd på en ettermiddag. Jeg hadde utringning ned til navlen og Nathalie fikk feil farge. Det var slitsomt. Og mer likt livet i virkeligheten. Jeg elsker deg, Gabriel. Og du var i det minste frisk under seremonien», skrev hun den gang.

Drukningsdrama

I 2019 avslørte Mia Skäringer også at hun var involvert i et drukningsdrama da hun ferierte i Italia sommeren 2019.

Skuespilleren fortalte i en podkast at hun har reist til samme sted i Italia i flere år, men at hun denne gangen tok den dummeste avgjørelsen i sitt liv.

Hendelsen fant sted da Skäringer trosset det røde varselflagget, og bestemte seg for å bade på tross av høye bølger i sjøen. I tillegg hadde hun 39 i feber, og hadde tatt ulike medisiner.

Da hun og de andre hoppet i vannet, kjente hun umiddelbart at det var en dårlig avgjørelse. Hun fortalte at hun ikke hadde styrke i kroppen, og at bølgene skylte over henne.

44-åringen begynte å svelge vann, samt å vifte med armene.

- Jeg tenkte: «Hva faen har jeg gjort? Er det slik jeg skal dø?»

En venn forsøkte å redde Skäringer, men ble skylt ut i vannet av en bølge. Etter hvert ble vennen reddet opp av sjøen av livvakter som hadde fått med seg hendelsen, mens 44-åringen fremdeles kjempet mot bølgene.

Hun kom heldigvis unna bare med skrekken.

LES OGSÅ: Åpner seg om barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer