Christine Koht:

Åpen om abort og rus

Christine Koht (53) kommer med en rekke oppsiktsvekkende avsløringer i ny bok.

NY BOK: Christine Koht kommer med oppsiktsvekkende avsløringer i ny bok. Foto: Vegard Grøtt / NTB
NY BOK: Christine Koht kommer med oppsiktsvekkende avsløringer i ny bok. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Christine Kohts (53) liv har de siste par årene vært kraftig preget av alvorlig sykdom. I januar 2019 kunne den folkekjære komikeren og tv-personligheten avsløre at hun var blitt kreftsyk, og siden den gang har hun gjennomgått en rekke tøffe behandlinger.

I selvbiografien «Kohts bok», ført i pennen av den anerkjente journalisten Joachim Førsund, forteller 53-åringen åpenhjertig om flere hittil ukjente faser av livet sitt. Boken blir sluppet i butikkene denne uka.

Foto: Lars Eivind Bones
Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

I «Kohts bok» kommer det blant annet fram at hun i 2011 ble diagnostisert med bipolar lidelse, etter en periode med mistanker. Det førte blant annet til flere opphold på psykiatriske avdelinger.

Unnfanget i kokainrus

Da hun kom hjem til kona Pernille Rygg (57) etter to uker på lukket psykiatrisk avdeling - fortsatt i 2011 - oppdaget Koht at hun var gravid.

ÅPENHJERTIG: I den nye boken om komikeren kommer det frem flere detaljer som frem til nå ikke har vært offentlig kjent.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
ÅPENHJERTIG: I den nye boken om komikeren kommer det frem flere detaljer som frem til nå ikke har vært offentlig kjent. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

«Jeg var ensom, jeg syntes synd på meg selv, og så, etter at Pernille hadde kommet hjem igjen, kanskje det var i juni, slo det meg at jeg ikke hadde hatt menstruasjon på en stund. «Du er vel gravid, da», sa Pernille. «Nei, det er helt umulig», sa jeg. «Helt umulig er det vel ikke», sa Pernille og tok på seg jakken og gikk», står det i boken.

To tester var positive, og Koht ønsket å beholde barnet, som ifølge henne selv var «unnfanget i kokainrus og mani».

VAR GRAVID: I den nye boken om Christine Koht kommer det frem at hun var gravid i 2011. Her fra «Gullruten» året før. Foto: Bjørn Erik Larsen / NTB
VAR GRAVID: I den nye boken om Christine Koht kommer det frem at hun var gravid i 2011. Her fra «Gullruten» året før. Foto: Bjørn Erik Larsen / NTB Vis mer

«Hun (Christine Koht, journ.anm.) hadde jo drømt om det i mange år, å få et barn med Pernille (...) Barnefaren var en mann ingen av dem kjente», står det i boken.

Det endte til slutt med at Koht valgte å ta abort.

GIFT: Christine og Pernille har vært gift siden 2013. Før det var de sammen i over 23 år. Foto: NTB
GIFT: Christine og Pernille har vært gift siden 2013. Før det var de sammen i over 23 år. Foto: NTB Vis mer

Koht og Rygg hadde vært kjærester og samboere i over 23 år, da de giftet seg i 2013. Komikeren giftet seg i rosa kjole, mens kona hadde på seg hvit dress.

I mars ble det kjent at 53-åringen hadde flyttet hjem til huset i Tønsberg igjen. Da hadde Koht lenge håpet at hun kunne flytte hjem til kona, etter å ha vært innlagt på sykehus i svært lang tid, sist gang på Sunnaas.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

En av de andre oppsiktsvekkende avsløringene boken har å by på, er nemlig fortellingene om 53-åringens mangeårige kokainavhengighet - som preget forholdet til ekteparet.

I boken avslører Koht for første gang at hun har vært avhengig av både kokain og piller. Det skal ha startet i 2005.

«Jeg hadde egentlig ikke tenkt at jeg skulle fortelle om alt sammen. Mye av det jeg skal fortelle er flaut, jeg har skammet meg noe helt forferdelig. Og noe er hemmeligheter. Hemmeligheter vår familie ikke har snakket om», står det i boken.

Koht og Rygg er informert om at boken omtales.

Vis mer

LES OGSÅ: - Tonedøvt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer