Vibeke Skofterud omkom i ulykke:

- Antas at døden inntraff umiddelbart

Det viser foreløpig obduksjonsrapport.

MISTET LIVET: Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke 29.juli. Foto: NTB Scanpix
MISTET LIVET: Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke 29.juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En foreløpig rapport etter obduksjonen av Vibeke Skofterud viser at hun trolig døde momentant. Det skriver Fædrelandsvennen.

- I rapporten framgår det at avdøde hadde skader i hode og overkropp. Det antas at døden inntraff umiddelbart, opplyser politiadvokat Unni Guldberg i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Skofterud døde i en ulykke ved Arendal 29. juli.

- Det er ikke påvist noen andre skader på avdøde, sier Guldberg som også opplyser at Skofteruds pårørende er orientert om innholdet i rapporten og kjent med at opplysningene vil bli delt med offentligheten.

Venter på svar

Den endelige obduksjonsrapporten vil bli klar om noen uker. Den vil inneholde en mer utdypende redegjørelse av konklusjonene i den foreløpige rapporten.

HEDRET: Den avdøde langrennstjerna Vibeke Skofterud ble hedret på Norway Cup før den berømte kjendiskampen ble sparket i gang. Video: Henriette Eilertsen / Julie Solberg Vis mer

Skofterud ble meldt savnet natt til søndag, og ble funnet død påfølgende dag på land på øya St. Helena i Hovekilen ved Arendal. Vannscooteren hennes lå da i en liten bukt i nærheten. På lørdagskvelden var Skofterud på konsert i Arendal og politiet tror hun var på vei hjem derfra da hun krasjet inn i øya.

- Ting tyder på at hun har kjørt i retning av hytta og beklageligvis manøvrert feil i mørket og truffet fjellet, har politiet sagt.

Rørende hilsen

I går kom Karsten (pappa), Kristin (mamma), Tormod (bror) og Marit (kjæreste) med en pressemelding etter ulykken som kostet den tidligere langrennshelten livet.

- Vi gjennomlever de vanskeligste og tyngste dagene en familien kan oppleve. Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord, og det er ubegripelig at vår datter, søster og kjæreste ikke skal finnes mer. Vi søker trøst hos hverandre og i det faktum at Vibeke i løpet av sitt altfor korte liv, levde rikt og satte dype spor etter seg.

I løpet av de siste dagene har en rekke idrettspersonligheter, venner, bekjente, kolleger og supportere minnet Skofterud.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Familien sier at ordene de har lest om henne varmer:

- Naturligvis i skiløypa, men ikke minst som menneske med et helt spesielt hjertelag. Det er rørende å se hva hun har betydd for så mange, og vi vil rette en stor takk for alle gode tanker og ord. Vi setter også pris på at vårt ønske om å sørge i fred som en familie, er blitt respektert. Vi ber om at det forblir slik også i tiden framover. Familien kommer derfor ikke til å gi noen ytterligere kommentarer eller intervjuer utover denne pressemeldingen. Tusen takk for all støtte. Det varmer uendelig i en svært vanskelig tid.

I pressemeldingen bekrefter også familien at Skofterud gravlegges fra Eidsberg kirke torsdag 9. august klokka 13.00.

I en årrekke var Skofterud en del av kvinnelandslaget i langrenn, der hun ga seg i 2014. Året etter satte hun strek for en lang skikarriere.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.