- Ansiktet og kroppen min var overalt

Chrissy Teigen er ikke eneste «nordmann» som har prydet forsiden av Sports Illustrated.

SUPERMODELL: Vendala Kirsebom hadde en imponerende modellkarriere. Foruten forsiden for Sports Illustrated var Vendala å se på forsidene av magasinene Bride’s, Flare, Shape, FHM, Zest. Foto: Stella Pictures
SUPERMODELL: Vendala Kirsebom hadde en imponerende modellkarriere. Foruten forsiden for Sports Illustrated var Vendala å se på forsidene av magasinene Bride’s, Flare, Shape, FHM, Zest. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag ble det kjent at den halvt norske modellen Chrissy Teigen (28) skal pryde forsiden av jubileumsutgaven av Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Men visste du at Norge også en gang tidligere delvis har hatt en modell på den berømte forsiden?

I 1993 var det nemlig vår hjemlige modell, svenske Vendela Kirsebom (47), som var årets badedraktmodell på forsiden av bladet, som har millioner av lesere over hele verden.

- Sports Illustrated-forsiden har betydd enormt mye for meg. Den betydde en forandring i livet mitt som ikke kan beskrives. Tilværelsen gikk fra å være en helt anonym og ukjent person til å bli en person som alle visste hvem var. Jeg fikk virkelig føle at jeg var en supermodell, forteller Kirsebom til Seoghør.no.

ÅRETS FORSIDE: Halvt norske Christine «Chrissy» Teigen stiller opp på forsiden av magasinet, sammen med danske Nina Agdal og amerikanske Lily Aldridge.
ÅRETS FORSIDE: Halvt norske Christine «Chrissy» Teigen stiller opp på forsiden av magasinet, sammen med danske Nina Agdal og amerikanske Lily Aldridge. Vis mer

På det tidspunktet bodde og jobbet Vendela i New York og Los Angeles. Den tidligere modellen forteller at hun ble gjenkjent uansett hvor hun var.

- Ansiktet og kroppen min var på TV-nyhetene og i radio-nyhetene i USA døgnet rundt, sier Vendela.

Vendela var helt i startfasen av modellkarrieren da hun ble valgt ut til å pryde forsiden av det berømte magasinet. Kirsebom hadde kun jobbet i Sports Illustraded i ett år.

Etter den berømte forsiden fortsatte den svensk/norske-modellen å jobbe for det populære bladet.

- Vi ble som en stor familie. Modell-jobbingen på den tiden var helt annerledes enn i dag. Vi måtte legge oss i solen et par dager for å kunne bli brun før vi kunne ta bilder. Så alt tok mye lenger tid enn i dag. Nå kan jo de digitale bildene fotoshoppes så de blir perfekte.

LES OGSÅ:    Nekter datteren å bli modell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer