Ghislaine Maxwell og prins Andrew:

- Anser ham som en kjær venn

Snakker ut for første gang i nytt intervju.

VENNER: Ghislaine Maxwell (t.h.) omtaler prins Andrew som en «kjær venn». Foto: AFP / NTB
VENNER: Ghislaine Maxwell (t.h.) omtaler prins Andrew som en «kjær venn». Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt på tampen av 2021 ble Ghislaine Maxwell (60) funnet skyldig i medvirkning til menneskehandel og overgrep mot flere mindreårige jenter ned til 14 år, sammen med den avdøde sexforbryteren Jeffrey Epstein.

Prins Andrew har med sitt tette bånd til både Maxwell og Epstein også blitt dratt inn i saken, og har blitt fratatt sine kongelige og militære titler av sin avdøde mor, dronning Elizabeth, som følge av skandalene.

GÅTT BORT: Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel. Slik var hennes liv. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Virginia Giuffre, kjent som et av ofrene for Epsteins sexhandel, har også gått til privat søksmål mot prins Andrew (62). Hun hevder at hun ved tre anledninger ble tvunget til å ha sex med ham, da hun bare var 17 år gammel - noe han selv benekter.

Nå har Maxwell gjort sitt første intervju fra fengselscellen siden hun i sommer mottok dommen på 20 år.

I intervjuet snakker hun blant annet om det hun omtaler som sin «kjære venn» prins Andrew. Det kommer frem i et intervju med den israelsk-amerikanske dokumentarfilmskaperen Daphne Barak, gjengitt av The Guardian.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

- Jeg synes så synd på ham. Jeg følger på hva som skjer med ham, forteller Maxwell.

Ifølge Sun on Sunday, som publiserte intervjuet, ser Maxwell «rystet» ut når hun blir fortalt at prinsens advokater hadde hevdet at de to aldri var nærme.

- Jeg aksepterer at vennskapet ikke kunne overleve dommen jeg fikk. Andrew betaler en høy pris for å være tilknyttet meg, men jeg anser ham som en kjær venn. Jeg bryr meg om ham.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Det spørs imidlertid om Andrew selv kommer til å sette særlig pris på disse uttalelsene. Han har nemlig gjentatte ganger forsøkt å distansere seg fra den vanærede Maxwell.

Barak intervjuet Maxwell to ganger fra fengselet i anledning en kommende CBS-Paramount Plus-dokumentar. Ved spørsmål om 60-åringen og Andrew kan være venner etter fengselsstraffen hennes, svarer hun følgende:

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

- Jeg har ingen forventninger. Folk som jeg har vært venner med, og veldig nære venner med … Jeg kan ikke tenke på hva de vil gjøre eller ikke gjøre.

Tidligere i år kom nye detaljer rundt relasjonen mellom Maxwell og prinsen i en dokumentar, og der ble det blant annet hevdet at de to skal ha hatt et forhold. Ingen av dem har imidlertid bekreftet det.

LES OGSÅ: - Vil ta knekken på meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer