REAGERER: - I løpet av de 17 årene jeg har jobbet i TV 2, har det aldri vært så dårlig stemning som nå. Jeg har aldri gått ut mot TV 2 tidligere, men nå er det et raseri og en frykt internt, sier Pål T. Jørgensen om egen arbeidsgiver.
REAGERER: - I løpet av de 17 årene jeg har jobbet i TV 2, har det aldri vært så dårlig stemning som nå. Jeg har aldri gått ut mot TV 2 tidligere, men nå er det et raseri og en frykt internt, sier Pål T. Jørgensen om egen arbeidsgiver.Vis mer

- Ansatte blir ranet av TV 2

Pål T. Jørgensen til knallhardt angrep på egen kanal og LO.

SEHER.NO: TV 2s Pål T. Jørgensen beskylder sin egen sjef Alf Hildrum, samt Fagforbundets Jan Davidsen for å rane kanalens ansatte for pensjonen. Bakgrunnen for de oppsiktsvekkende uttalelsene er at Hildrum i sin sparepakke krever at alle ansatte skal gå fra ytelsesbasert pensjon til innskuddsbasert pensjon, i tillegg til blant annet fem prosents lønnskutt, skriver VG.

- I løpet av de 17 årene jeg har jobbet i TV 2, har det aldri vært så dårlig stemning som nå. Jeg har aldri gått ut mot TV 2 tidligere, men nå er det et raseri og en frykt internt, sier han til avisen.
TV 2- ansatte er dermed ikke lenger sikret 66 prosent av den viss lønn i pensjon. Deler av ensjonsinnskuddet vil heller bli plassert i aksjer. Det vil si at pensjonsutbetalingene blir kuttet hvis kursen går ned - og at de ansatte bærer en risiko, og ikke arbeidsgiveren.

- Ledelsen i TV 2 raner oss for pensjonen vår. Vi har en 17 år gammel pensjonsavtale som nå skal brytes. Midt i finanskrisen skal Alf Hildrum kaste pensjonen vår bort til spekulanter, mener TV-profilen, som også reagerer på at LO, som er deleier av TV 2 gjennom A-pressen, aksepterer dette.

- Jeg kan ikke skjønne at LO som eiere kan være med på dette. De er jo villige til å ta hele Norge ut i streik for å unngå akkurat det samme som de innfører i TV 2, sier han til avisen.

TV 2s konserndirekør for informasjon, Rune Indrøy, hevder at endringene i pensjonsordningen ikke er endelig bestemt for TV 2-ansatte.

- Vi forhandler med klubbene om en rekke ting, deriblant pensjon. Hva det vil ende med vet jeg ikke, men dette er på ingen måte avgjort. I likhet med alle mediebedrifter sliter vi med kostnads- og inntektssiden, sier Indrøy til VG.
"Den faktiske avkastningen du får i et verdipapirfond i fremtiden er avhengig av markedets utvikling, fondets risikoprofil og provisjoner, samt forvalterens dyktighet. Du bærer selv risikoen for at ditt inesteringsvalg kan medføre at avkastningen kan bli negativ som følge av kursnedgang", heter det i en intern redegjørelse om den nye pensjonsordningen til TV 2-ansatte.  

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Natalie fraktet til sykehus

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.