- Anoreksi viser bare viljestyrke

Christer Falcks vekt-kritikk gjorde «Top Model»-Eirin syk, men TV-profilen angrer over hodet ikke. - Helt horribelt, sier leder for interesseorganisasjon.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: «Robinson»-programlederen Christer Falck fikk mye kritikk for å ha kalt deltageren Eirin Hagstrøm (20) «FHM-chubby» da han i 2011 var gjestedommer i TV3-programmet «Top Model».I fredagens VG sier Eirin at kritikken gikk inn på henne og at hun i årene etter «Top Model» slet med spiseforstyrrelser og trente så hardt at hun fikk store smerter og betennelser i kroppen. På åtte måneder gikk hun ned ti kilo- Jeg gjorde omtrent ikke annet enn å trene, sove og jobbe. Det verket i hver eneste lille muskel i kroppen, den var så sliten. Jeg ble kjempedeprimert og var ikke noe hyggelig å ha med å gjøre. - Alt jeg snakket om var slanking. Og hvis jeg var hos en venninne og hun serverte pizza, så måtte jeg ut og jogge etterpå. Jeg spiste nesten ingenting, sier hun til avisen.Angrer ingentingChrister Falck sier til Seoghør.no at han ikke angrer på det han sa. - Det jeg vil si til Eirin er at de første ti kiloene er de vanskeligste å bli kvitt. Det er nå det virkelig gjelder...å jobbe seg under 40-kilosstreken, det er da man virkelig kan skryte. Når du jobber som modell gjelder uttrykket «jo tynnere, jo bedre». Anoreksi synes jeg bare viser selvdisiplin. Den kontroversielle TV-profilen mener heller ikke at smertene i kroppen som følge av overtrening er noe å klage over.- Betennelser går jo over. Men å bli husket som «hun tykke modellen» henger ved deg resten av livet , sier han.- Du har jo barn selv, vil du si det samme om de signaliserte at de ville satse på en modellkarriere?- Ja, det ville jeg. Men jeg passer også nøye på hva de spiser og sørger for at de alltid går rundt sultne, for ingen vil vel ha tykke barn, sier han til Seoghør.no.- Noen mener at skjønnhet kommer innenifra, men det er bare en slogan som tjukke mennesker har skapt. Skjønnhet er markerte kneskåler og utstående ribbein.- Dårlig signalEririn Hagstrøm sier til Seoghør.no at hun ikke bryr seg om Christer Falcks nye utsagn.- Jeg vet at Christer kan ha en annen tone mot meg privat enn det han har i media. Men han bør tenkte på hva slags signaler han sender ut som en offentlig person.  Å be meg gå ned ti kilo til blir for dumt.- Horribel uttalelseKaja Flatøy i interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser (IKS) synes Christer Falcks uttalelser bærer preg av at han uttaler seg om noe han ikke kan noe om.- Jeg merker jeg blir litt provosert. Anoreksi er ikke noe å spøke med. Det er en sykdom, som kan gjøre store skader på kroppen, og føre til blant annet infertilitet og benskjørhet. - Å si at anoreksi er et tegn på viljestyrke er helt horribelt, sier hun til Seoghør.no.Flatøy sier at rundt 200 000 nordmenn til enhver tid sliter med spiseforstyrrelser.- Christer Falck burde snakke med familiene til noen av de som sliter med dette. Det ødelegger ikke bare en person, men hele familien. Uttalelser som de han kommer med bidrar til å ufarliggjøre et svært alvorlig problem.   LES OGSÅ: Her flykter «Top Model»-stjernen fra Dr. Phil

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer