SPEKULASJONER: Denne uka har nyhetsbildet vært preget av et aldri så lite mysterium. Hvem var det som donerte 300 luksusdresser til Fretex? Nå har en anonym kjøper funnet en lapp som knyttes til Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SPEKULASJONER: Denne uka har nyhetsbildet vært preget av et aldri så lite mysterium. Hvem var det som donerte 300 luksusdresser til Fretex? Nå har en anonym kjøper funnet en lapp som knyttes til Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Kjell Inge Røkke:

Anonym kjøper fant Røkke-lapp i Fretex-bukse

- Jeg tenkte bare med en gang: Å ja, så det er Røkke som er giveren.

Publisert

Denne uka fant 300 designerdresser, med anslått verdi til flere millioner kroner, veien til Fretex.

Ifølge NRK ble plaggene, med luksusmerker som Brioni, Lanvin, Versace, Valentino og Ermenegildo Zegna, donert av en anonym giver. Nyheten er blitt viet stor spalteplass, og spesielt har det vært knyttet nysgjerrighet til hvem som kan stå bak den sjenerøse gesten.

Nå melder Dagens Næringsliv at en anonym kjøper har funnet to Hotel Continental-lapper adressert «Røkke» i luksusdressen som ble kjøpt på Fretex på Majorstua i Oslo tirsdag.

Saken fortsetter nedenfor.

STOR VERDI: Fretex på Majorstuen i Oslo solgte tirsdag italienske, skreddersydde dresser i kasjmir og ull. Dressene var donert av en anonym giver og hadde en verdi på mange hundre tusen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
STOR VERDI: Fretex på Majorstuen i Oslo solgte tirsdag italienske, skreddersydde dresser i kasjmir og ull. Dressene var donert av en anonym giver og hadde en verdi på mange hundre tusen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- I lomma lå det to lapper fra Hotel Continental med forskjellige beskjeder til «Røkke», sier kjøperen, som ønsker å være anonym, til avisa, og fortsetter:

- Jeg tenkte bare med en gang: Å ja, så det er Røkke som er giveren, sier mannen.

- Fast rom på hotellet

Overfor Dagbladet har Gunnar Stavrum, som skrev den første ikke-autoriserte biografien om finansmannen Kjell Inge Røkke, tegnet et bilde av Røkkes tilværelse på 90-tallet, som i dette tilfellet kan framstå passende.

- (...) Han har fast rom på Hotel Continental og brukte Anden Etagen nærmest som kantine, så lenge den eksisterte. Men det er noe upersonlig i omgivelsene hans, uttalte Stavrum til Dagbladet i 1997.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆRT: Flere hundre menn i alle aldrer hadde tatt turen til eventet på Fretex på Majorstuen i Oslo tirsdag. Butikken hadde fått donert et stort antall italienske, skreddersydde dresser i kasjmir, silke og ull. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
POPULÆRT: Flere hundre menn i alle aldrer hadde tatt turen til eventet på Fretex på Majorstuen i Oslo tirsdag. Butikken hadde fått donert et stort antall italienske, skreddersydde dresser i kasjmir, silke og ull. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Se og Hør har torsdag ettermiddag forsøkt å komme i kontakt med Røkkes pressetalsmann, Rolf Nereng, så langt uten å lykkes. Overfor DN avviser sistnevnte imidlertid at det er forretningsmannen som står bak donasjonen.

- Røkke har ikke donert dresser til Fretex, men hvis noen likevel har havnet der håper han at folk liker dem og betaler en høy pris til det positive arbeidet Fretex gjør, sier han til avisa.

Ifølge NRK ble dressene levert til terminalen på Alnabru, og donasjonen er den største i verdi fra en enkeltperson til Fretex noen gang. Tirsdag åpnet Fretex altså dørene for salget, som ble en stor suksess.

- Vi har satt tidenes salgsrekord, og har i løpet av tirsdag kveld omsatt for flere hundre tusen kroner, sa kjedeleder i butikk i Fretex Miljø, Kristin Hareide, til NRK.

LES OGSÅ: Norsk skuespiller fengslet i fire nye uker

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer