JUBLET: Emilie Enger Mehl i 2015, da hun vant «Anno» på NRK. Nå har hun også sikret seg plass på Stortinget. Foto: NRK
JUBLET: Emilie Enger Mehl i 2015, da hun vant «Anno» på NRK. Nå har hun også sikret seg plass på Stortinget. Foto: NRKVis mer

Emilie Enger Mehl fra «Anno»:

«Anno»-vinner kapret plass på Stortinget

To år etter triumfen i NRKs realityserie, har Emilie Enger Mehl en ny grunn til å juble.

(Seoghør.no): Etter at stemmene i Hedmark ble talt opp under valget i går, satt Senterpartiet igjen som den store vinneren.

Partiet gikk opp 12,1 prosentpoeng i forhold til 2013, og partiet får derfor inn to kandidater til Stortinget, Trygvde Slagsvold Vedum (38) og Emilie Enger Mehl (24).

Sistnevnte har gått i gradene i partiet, og har blant annet vært nestleder i Senterungdommens sentralstyre.

For mange er hun også et kjent fjes utenom politikken. I 2015 stakk hun nemlig av med seieren i NRK-programmet «Anno», i tidenes første sesong.

- Valgdagen er som finaledagen i «Anno». Dette har vært en av de lengste dagene i mitt liv. Bare en gang tidligere har jeg hatt det på samme måten, det var på finaledagen til «Anno». Det er liksom ikke mer å gjøre enn å vente, sa Sps unge andrekandidat til NRK før valgresultatet ble klart i går kveld, ifølge Glomdalen.

Hun var på plass på valgvaken hos NRK på Prestegårdsjordet i Elverum.

Seoghør.no har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra Emilie Enger Mehl.

Opptatt av rettferdighet

I et intervju med NRK forteller 24-åringen at hun siden 2011 har vært engasjert i politikken, ved siden av jusstudiene. Den siste tida har hun jobbet i advokatfirmaet Elden i Elverum.

- Jeg er opptatt av rettferdighet og at alle får en rettferdig behandling. Det er like ille at en uskyldig blir dømt som at en skyldig blir frikjent. Jussen griper inn i alt og likner derfor på politikken, sier Emilie til NRK.

Det var Senterpartiet som fanget interessen hennes da hun for fire år siden gikk inn i politikken.

Mehl har tidligere fortalt til Dagbladet at interessen for politikk startet etter at hun hadde vært på utveksling i USA. Der var alle så samfunnsengasjerte at det smittet.

Det var i 2015 at den unge Hedmark-jenta gikk seirende ut av «Anno», etter å ha levd ti uker i året 1764.

- Det var en ubeskrivelig følelse å stå igjen som vinner! Helt ærlig trodde jeg ikke at jeg skulle holde, sa hun til Seoghør.no etter seieren og fortsatte:

- Noe av det beste med å komme tilbake til 2015 var å kunne ta seg en vanlig dusj! Så lang tid i 1764 satte sitt preg, sa hun.

LES OGSÅ: Røk ut av «Anno» etter misforståelse