Anne Lindmo:

Anne Lindmos forvandling fikk sønnen til å gråte

- Stakkars fyr, han tenkte vel: «Hjelp, det kommer en dragartist og henter meg. Hvor er mamma!?»

(Seoghør.no): Når Anne Lindmo (47) trer inn i programlederrollen i NRK-programmet «Lindmo», stråler hun som regel i lekre antrekk og perfekt lagt sminke.

Men i hverdagen er ikke 47-åringen like glad i jåleri, sier hun til VG.

De som følger «Lindmo»s Facebook-side har muligens fått med seg deres ukentlige oppdateringer der de deler bilder av Anne Lindmo før og etter styling. Innleggene får som oftest tusenvis av likerklikk, og kommentarene strømmer inn.

Overfor VG forklarer hun imidlertid at TV-sminken som regel fjernes så fort hun går ut av studio.

- Jeg hentet sønnen min i barnehagen sånn en gang, da begynte han å gråte. Stakkars fyr, han tenkte vel: «Hjelp, det kommer en dragartist og henter meg. Hvor er mamma!?» sier hun til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.

- Gleder meg til å bli 90 år

Videre forklarer den jordnære TV-profilen at hun sjelden tar seg selv så høytidelig, og at det er mulig at alderen har noe å si for nettopp dette.

- Det hjelper å runde 40. Man har jo noen intense år tidligere i livet hvor mange tenker mye mer. Jeg tror alle må gjennom de nevrotiske, selvopptatte årene og så bikker du 40 og senker skuldrene mer. Det er en nydelig utvikling det der. Jeg gleder meg til å bli 90 år og helt fryktløs, sier hun til VG.

Saken fortsetter nedenfor.

Programlederen har vært ansatt i NRK siden 1994, og har vunnet fem Gullruten-priser i kategorien «beste kvinnelige programleder».

I 2013 forklarte den erfarne tv-profilen at hun fremdeles får sjokk av å se seg selv på skjermen.

- Jeg ser alltid programmene mine, som regel på mandag morgen. Med stoppeklokke og skarpt blikk. Og så skriver jeg en liste med ting som jeg er fornøyd med, og som vi skal gi oss selv ros for, og en litt kortere liste med ting som ikke er så bra og som vi skal forbedre, sa hun til Se og Hør den gang.

Møtte ektemannen på jobben

I løpet av årene har Anne Lindmo intervjuet en rekke kjente navn, men det er ett spesielt møte i NRKs lokaler som utmerket seg. Karrieren hennes startet i radiokanalen P3, der hun møtte sin nåværende ektemann Hasse Lindmo.

- Han var programleder, og jeg la merke til ham. Han var så kjekk. Det kommer jeg aldri til å glemme. Jeg husker til og med datoen da jeg traff ham: 29. oktober 1995, har hun tidligere sagt til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

- KLEDD SOM EN TAPER: Else Kåss Furuseth håper Anne Lindmo stikker av med prisen for beste kvinnelige programleder under Gullruten. Skulle hun vinne selv planlegger hun å kaste skoa og bevege seg i slow motion. Video: Sveinung Ystad / Dagblade Vis mer Vis mer

I 2006 fortalte hun om bryllupet deres, som hun mente hadde en produksjonsplan med høyde på en norsk Melodi Grand Prix-finale.

- Vi hadde to band, to hundre mennesker og pappa som viet oss. Gjestene ble kjørt rundt i buss, og vi hadde spilt inn videoer der jeg var programleder og annonserte hva som skulle skje videre. Det var en gigafest. Vi gikk hjem klokka sju om morgenen, og da hadde jeg ordna pizza grandiosa og cola på glassflaske som morgengave. Han var fra seg av glede, sa hun til Dagbladet.

HOLDER SAMMEN: Anne Lindmo og ektemannen Hasse møttes på jobb i 1995, og har vært et par siden. Foto: NTB scanpix
HOLDER SAMMEN: Anne Lindmo og ektemannen Hasse møttes på jobb i 1995, og har vært et par siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Fant trøst hos en annen mann etter bruddet