Anne Lindmo er Årets TV-navn

- Det er spesielt storartet når det er seerne som har stemt meg frem, sier programlederen til Se og Hør.

STEMT FREM: Anne Lindmo mottok prisen for årets TV-navn.  Foto: NTB scanpix
STEMT FREM: Anne Lindmo mottok prisen for årets TV-navn. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag kveld går Se og Hørs Kjendisgalla av stabelen for fjerde gang, der en rekke gjeve priser blir utdelt. 

Mens de fleste av prisene er stemt frem av en jury, er «Årets blogger» og «Årets TV-navn»-prisene stemt frem via Seoghør.nos lesere.

I år er det NRK-programleder Anne Lindmo (46) som kapret sistnevnte pris. 

- Jeg er veldig glad for å vinne denne prisen, utrolig stas å vite at den stemt fram av de som ser på oss, sa en stolt Lindmo fra scenen.

Hun utdyper videre overfor Se og Hør:

– Det er kjempehyggelig å få pris, og spesielt storartet når det er seerne som har stemt meg frem, sier Anne Lindmo til Se og Hør.

46-åringen gjør stor suksess med talkshowet «Lindmo», som sendes i beste sendetid på NRK1 hver lørdag kveld. 

Hun har vunnet fem Gullruten-priser de siste ti årene, i kategorien «beste kvinnelige programleder». 

- Ser alltid på programmene mine

Også lenge før hun begynte å lede TV-suksesser som «Store studio» (2002-2009) og dagens «Lindmo», som startet i 2012, hadde programlederen etablert en karriere i statskanalen.

Hun har vært nominert til «Årets TV-navn» i Se og Hør flere ganger tidligere.

For tre år siden røpet hun overfor bladet at hun fremdeles kunne bli overrasket over å se seg selv på skjermen, og at hun studerer sine egne TV-sendinger. 

- Jeg ser alltid programmene mine, som regel på mandag morgen. Med stoppeklokke og skarpt blikk. Og så skriver jeg en liste med ting som jeg er fornøyd med, og som vi skal gi oss selv ros for, og en litt kortere liste med ting som ikke er så bra og som vi skal forbedre, sa Anne Lindmo til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

ENORM SUKSESS: Siden 2012 har Anne Lindmo ledet talkshowet «Lindmo» på NRK. Her avbildet sammen med Bjørn Eidsvåg da han gjestet programmet tidligere i høst. Foto: NRK
ENORM SUKSESS: Siden 2012 har Anne Lindmo ledet talkshowet «Lindmo» på NRK. Her avbildet sammen med Bjørn Eidsvåg da han gjestet programmet tidligere i høst. Foto: NRK Vis mer

Møtte mannen på jobb

I løpet av sin årelange karriere, har Anne Lindmo intervjuet et rekke kjente navn. Det var imidlertid ett møte i NRKs lokaler som endte opp med å bli ekstra minneverdig. 

Karrieren hennes startet nemlig i radio, nærmere bestemt i P3, og det var der hun møtte sin nåværende ektemann, Hasse Lindmo. 

- Han var programleder, og jeg la merke til ham. Han var så kjekk. Det kommer jeg aldri til å glemme. Jeg husker til og med datoen da jeg traff ham: 29. oktober 1995, sa Anne til Se og Hør i 2013.

ROMANSEN STARTET I NRK: Anne Lindmo møtte ektemannen Hasse Lindmo på jobb for over 20 år siden.  Foto: Andreas Fadum
ROMANSEN STARTET I NRK: Anne Lindmo møtte ektemannen Hasse Lindmo på jobb for over 20 år siden. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg hatet barn, virkelig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer