Anne-Kat. og professor Vrøvl

Før var Anne-Kat. «Gift, men ingen fanatiker», nå må hun bli en giftig fanatiker.

ER TREKK I BILEN farligere enn passiv røyking? Hvorfor er tjukkaser så lette på foten? Hva er en buse, og hvor lang tid tar det å lage den?

Hvis du som Dagfinn Lyngbø fortsatt har de samme spørsmålene om bæsj, tiss, promp og livets enkeltheter som da du var 4 år, så er denne fredagsunderholdningen midt i blinken for deg.

OM DU DERIMOT
føler du har kommet et steg videre i evolusjonen, så er det dessverre slik at du raskt må innrømme at du nok en litt nysgjerrig på svarene på disse spørsmålene likevel og dermed blir sittende…

«Lyngbø og Hærlands Big Bang» er en slags metamorfose av forskersamtalene hos Fredrik Skavlan og paneldebatten i «Nytt på nytt», og selv om det er visse svarte huller i det første programmet er det til tider god underholdning.

DUOEN VISER TENDENDER til storhet, men som det ofte blir med nye konsepter så lugger det litt i starten. Dagfinn Lyngbø dominerer med sine fantasifulle, barnslige og morsome spørsmål i første program. Etterhvert som ekspertpanelet blir varmere i trøya og mindre synlig nervøse, og samspillet mellom Anne-Kat. og Dagfinn sitter enda bedre, blir nok dette nok en gullrekke-suksess.

MEN OM DET ER
litt trykkende i studio, får programmet sin forløsning når Anne-Kat. drar med seg Dagfinn på fødestua. Når notatene er kastet kommer nemlig kjemien mellom de to virkelig til syne, og det er både lekent og hysterisk morsomt når Dagfinn skal få kjenne på fødselssmertene.

Fem på gata kommer sikkert også til å fungere bedre etter hvert, men da må Anne-Kat. kvitte seg med den ukledelige snillheten til henne å være. Programmet trenger nemlig at hun kommer bedre til rette som en giftig fanatiker...

(Få et gjensyn med Dagfinn Lyngbøs fødsel nederst i saken)

«Lyngbø og Hærlands Big Bang» går på NRK 1 fredager klokken 20.05. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: Bare Karlsen brøler av latter
LES OGSÅ: Heia Tufte! Heia Tufte!
LES OGSÅ:
Som seer føler man seg snytt
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2 [obj:media:8438]