NYFORELSKET PÅ NYTT: Anne-Kat. Hærland røpet i sommer at hun hadde funnet tilbake til trommeslageren Kåre Joao Pedersen etter nesten 20 år fra hverandre. Nå legger hun ikke skjul på at lykken er komplett mellom dem. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
NYFORELSKET PÅ NYTT: Anne-Kat. Hærland røpet i sommer at hun hadde funnet tilbake til trommeslageren Kåre Joao Pedersen etter nesten 20 år fra hverandre. Nå legger hun ikke skjul på at lykken er komplett mellom dem. Foto: Espen Solli/ Se og HørVis mer

Anne-Kat: - Nå er det ekte lykke

Den suksessrike komikeren er storfornøyd med å ha funnet tilbake til gamlekjæresten etter 20 år.

SEOGHØR.NO: I sommer avslørte komiker Anne-Kat. Hærland (44) overfor VG Helg at hun lider av øyesykdommen Retinitis pigmentosa, som på sikt kan gjøre henne helt blind.

Den tidligere «Nytt på nytt»-profilen røpet at hun fikk diagnosen for over 20 år siden, da hun var bare 22 år gammel.

Det var omtrent på den tiden Anne-Kat. også møtte Kåre Joao Pedersen (41), daværende trommeslager i rockebandet Kåre & the Cavemen, for første gang.

I 1996 var det populære bandet husband i Hærlands NRK-program «Direkte lykke», og Pedersen og Hærland fant tonen og ble et par. Og i sommer sa hun til VG Helg at de to hadde funnet tilbake til hverandre etter nesten 20 år.

I et intervju med Se og Hør sier Anne-Kat. at kjærligheten mellom henne og Kåre er veldig sterk i dag:

- Nå er det ekte lykke, slår hun muntert fast overfor Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

I 1996: Anne-Kat. Hærland og Kåre Joao Pedersen var et par også på 90-tallet. 20 år senere er de to kjærester for annen gang. Foto: All Over Press
I 1996: Anne-Kat. Hærland og Kåre Joao Pedersen var et par også på 90-tallet. 20 år senere er de to kjærester for annen gang. Foto: All Over Press Vis mer

Stolt av kjæresten

I slutten av august hadde Anne-Kat. Hærland premiere på sitt nye stand up-show «Gudbedre» på Latter i Oslo.

Fra scenen fortalte hun åpenhjertig om hvordan det er å leve med øyesykdommen som stadig svekker synet hennes. Sykdommen gjør at cellene på netthinnen dør i sakte tempo og innsnevrer synet i større og større grad. 

Selv om 44-åringen lever med sykdommens utfordringer hver eneste dag, lar hun seg ikke stoppe. Tidligere i år var hun å se i TVNorge-programmet «Berserk - i pionerenes farvann», og denne høsten har hun altså soloshow på Latter på Aker Brygge.

Kjæresten Kåre legger ikke skjul på at han føler stor beundring overfor henne og det hun får til:

- Jeg er utrolig stolt av deg, sier han til Anne-Kat. under intervjuet med Se og Hør.

Da Anne-Kat. Hærland røpet at hun og Kåre hadde blitt kjærester for annen gang, understreket hun følgende overfor VG Helg:

- Det er veldig hyggelig, sykt deilig, sa komikeren om forelskelsen.

Saken fortsetter under bildet.

SKILLES: I starten av august kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Behn og Anne-Kat. Hærland har kjent hverandre siden før han ble gift med Märtha Louise. Foto: NTB scanpix
SKILLES: I starten av august kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Behn og Anne-Kat. Hærland har kjent hverandre siden før han ble gift med Märtha Louise. Foto: NTB scanpix Vis mer

Avkreftet Ari Behn-rykter

Før hun fant tilbake til Kåre Joao Pedersen, var Hærland kjæreste med lydteknikeren Trond Kjørlaug fra 2009 til 2012. Tidligere har hun også vært gift med Espen Hauglid.

- Det blir ikke noen ny kjæreste eller samboer på en stund. Det neste året skal jeg jobbe så mye at jeg ikke har krefter igjen til noe annet, sa Hærland til Se og Hør etter at bruddet med Kjørlaug ble kjent.

Det har også versert rykter om at humordronningen en periode datet Ari Behn (43), som nylig brøt med prinsesse Märtha Louise (44) etter 14 års ekteskap. Hærland avkreftet imidlertid disse ryktene ovenfor Seoghør.no under «Gullruten» i 2011.

Den gang hevdet Hærland at historien om at hun skal ha vært sammen med Behn på 90-tallet kom som en konsekvens av hennes egne sketsjer.

– Jeg hadde en vits om det, men det jeg sier på scenen er ikke nødvendigvis sant. Det er vanskelig for dere å skille komikeryrket fra det private, sa hun den gang.

Saken fortsetter under bildet.

BLE BERØMT: Anne-Kat. Hærland ble rikskjendis som en del av det faste panelet i «Nytt på nytt». Sammen med Knut Nærum og Jon Almaas regjerte hun på NRKs fredagskvelder fra 1999 til 2007.  Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK
BLE BERØMT: Anne-Kat. Hærland ble rikskjendis som en del av det faste panelet i «Nytt på nytt». Sammen med Knut Nærum og Jon Almaas regjerte hun på NRKs fredagskvelder fra 1999 til 2007. Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK Vis merI et intervju med VG i 2001 innrømmet uansett Hærland at hun har sett Behn uten en tråd på kroppen. Dette avslørte hun da hun fikk spørsmål om hva som var det verste hun hadde lest om seg selv.

– At jeg har ligget med Ari Behn. Det er det verste jeg har lest. Jeg har jo ikke gjort det engang. Jeg har sett ham naken, det skal jeg innrømme. Men jeg har ikke ligget med ham, sa hun til avisen.

LES OGSÅ: Stormer ut etter «Luksusfellen»-sjokk

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.