FERDIG I NRK: Her er Anne Grosvold klar for premieren på "Grosvold", som var et av programmene i "Gullrekka" på NRK fredags kveld, i 2007. Foto: NTB scanpix
FERDIG I NRK: Her er Anne Grosvold klar for premieren på "Grosvold", som var et av programmene i "Gullrekka" på NRK fredags kveld, i 2007. Foto: NTB scanpixVis mer

Anne Grosvold slutter i NRK

Men den populære TV-profilen ønsker ikke å pensjonere seg enda.

SEOGHØR.NO: Etter nesten 40 år som ansatt i statskanalen velger Anne Grosvold (65) å takke for seg 1. desember.

– Nå har jeg lyst til å gjøre noe annet, uten at jeg vet helt hva det er, sier hun til NRK.

Med unntak av perioden 1987 til 1991, da Grosvold jobbet som informasjonssjef i Justisdepartementet, har hun siden 1973 jobbet i NRK.

Her har hun blant annet vært en profilert programleder i «Sommeråpent», «Grosvold», «Dagsrevyen», «Utenriksmagasinet» og «Redaksjon 21».

MED KONGEN: Det mangler ikke på storheter Grosvold har intervjuet.
MED KONGEN: Det mangler ikke på storheter Grosvold har intervjuet. Vis mer

På midten av 90-tallet var Anne også NRKs korrespondent i Beijing, og de siste årene har hun ledet debattprogrammet «Dagsnytt 18» på NRK P2.

– Det har vært helt fantastisk, og et privilegium å jobbe her. Det har vært utrolig gøy og interesssant, men det er på tide å se verden fra et annet ståsted enn NRK, forteller Grosvold til NRK.

Nyheten kommer bare en måned etter at programleder og nyhetsanker Viggo Johansen (66) og utenriksreporter Annette Groth (63) også sluttet i kanalen.

Alle de tre NRK-veteranene har takket ja til sluttpakke som en del av NRKs nedbemanning.

LES OGSÅ: - Jeg er motivert til å gjøre noe annet