Anne B. Ragde rammet av hjerneslag

Fikk hjerneslag 4. juli i år.

FIKK HJERNESLAG: Forfatter Anne B. Ragde ble i sommer rammet av hjerneslag. Her med venninne og forfatter Unni Lindell (t.v.) på Aschehougs hagefest i 2017.
Foto: NTB scanpix
FIKK HJERNESLAG: Forfatter Anne B. Ragde ble i sommer rammet av hjerneslag. Her med venninne og forfatter Unni Lindell (t.v.) på Aschehougs hagefest i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

4. juli ble forfatter Anne B. Ragde (61) rammet av hjerneslag. Hun forteller til VG at hun har vært gjennom en tøff periode.

- Det går framover, men dette tar tid. Nå gleder jeg meg vanvittig til at boka kommer ut og skal møte leserne. Det har vært lyspunktet, sier forfatteren til avisen.

Forlagssjef i Forlaget Oktober, Ingeri Engelstad, forteller til Dagbladet at den folkekjære forfatteren fikk hjerneslag bare et par måneder etter at hun var ferdig med å skrive «Datteren».

Etter sykehusoppholdet har Ragde nå vært på rekonvalesens opplyser Engelstad, som forteller at det går fint framover med forfatteren. Alvorlighetsgraden av hjerneslaget ønsker forlagssjefen ikke å uttale seg om.

POPULÆR: Anne B. Ragde er en av landets mest populære forfattere. I juli ble hun rammet av hjerneslag. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Anne B. Ragde er en av landets mest populære forfattere. I juli ble hun rammet av hjerneslag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stor suksess

Anne B. Ragde er en av landets mest betydelige forfattere og har gitt ut en rekke skjønnlitterære bøker. Hun er kanskje mest kjent ut for å gitt ut romanene i trilogien om bøndene på Neshov, den såkalte Neshov-trilogien som består av fire bøker.

Mange forbinder henne nok med den første boka i serien, Berlinerpoplene som forfatteren ga ut i 2004. Ragde selv hadde liten tro på at boka om grisebonden Tor og hans brødre Margido og Erlend skulle slå gjennom.

- Jeg tenkte «Herregud, å bruke så mye tid på en så smal bok». Enn om jeg kunne tjent noen penger for en gangs skyld, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

Hun debuterte allerede i 1986 med barneboka «Hallo! – Det er Jo!!», som var inspirert av sønnen Jo, som hun var alene med fra han var tre år.

Boken «Datteren» vil bli den siste i serien om Neshov-folket og kommer ut 6. september.

LES OGSÅ: Dette sier Siv om homoryktene

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Anne B. Ragde, uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer