Annan Forbes Hennie døde i fallskjermulykke

Politiet bekrefter at skuespillerstjernen Aksel Hennies bror omkom onsdag.

<strong>DØDE:</strong> Aksel hennies bror, Annan Forbes Hennie, omkom onsdag i en fallskjermulykke i Tønsberg. Foto: SCANPIX
DØDE: Aksel hennies bror, Annan Forbes Hennie, omkom onsdag i en fallskjermulykke i Tønsberg. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Onsdag kom nyheten om at en mann døde og en ble alvorlig skadet i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass i Tønsberg. Til Seher.no bekrefter politiet at den døde er Aksel Hennies 29 år gamle bror, Annan Forbes Hennie.

- Jeg kan bekrefte at den omkomne er Annan Forbes Hennie. Den skaddes navn vil vi ikke ut med helt ennå, sier politiinspektør i Vestfold politidistrikt, Ole Bjørn Sakrisvold til Seher.no.

Dødsulykken skjedde ifølge hjemmesiden til Norsk Luftsportforbund rett før klokken 21 onsdag kveld. Politiet skal ha mottatt melding om ulykken få minutter senere.

«Den ene hopperen ble hengende i en fallskjerm som roterte raskt inntil hopperen traff bakken. Den andre hopperen fløy videre i en bærende skjerm,» skriver forbundet på sin hjemmeside.

Den ene hopperen skal ha blitt erklært død på stedet, mens den andre ble fløyet til Ullevål sykehus for behandling.

Til Seher.no forteller politiet at de pårørende nå er varslet. Den døde er nå sendt til obduksjon.

- Vi har ikke så mye nytt i forhold til opplysningene som ble gitt i går, de tekniske undersøkelsene pågår fortsatt. Det vi kan si er at en er død og en er hardt skadet, og den døde er nå sendt til obduksjon. Ut fra de opplysningene jeg har fått er pårørende nå varslet, ja, forteller Sakrisvold til Seher.no.

Sammen med sin kjæreste Tone Damli Aaberge, var Aksel Hennie en selvskreven gjest da broren Annan giftet seg med sin Ingrid Maria (28) i Molde i april.

Hennie  - som var forlover – sa til Se og Hør at han var veldig stolt av lillebroren.

- Jeg er veldig stolt av ham. Det er et fantastisk par som gifter seg.

Annan la heller ikke skjul på at han gjennom hele oppveksten har hatt et nært forhold til sin berømte storebror.

- Aksel er en av mine beste venner. Jeg er veldig glad for at jeg valgte ham og jeg er stolt over hvordan han utførte oppgaven, sa han til Se og Hør etter vielsen.

Annans etterlatte kone, Ingrid Maria, er søster til Aalesund-trener Kjetil Rekdal. Ifølge VG Nett skal ikke Rekdal lede Aalesund mot AZ Alkmaar i Europa League torsdag kveld på grunn av dødsfall i familien.

Norges Luftsportforbund varsler nå at de vil iverksette en intern granskning av ulykken, som er rutine etter slike alvorlige ulykker.

– De er voksne menn som er erfarne fallskjermhoppere. Dette er en påminnelse for oss at det er risikoidrett vi driver med. Vi har vært forskånet for dette i mange år. Siste dødsulykke i Norge var i 2004 og siden da er det blitt gjennomført cirka 400.000 hopp her i landet, sier Fallskjerm-fagsjef i forbundet Jan Wang til TV 2.

Ifølge TV2.no var det 19 personer om bord i flyet de to hoppet fra. Politiet har avhørt flere vitner i saken og etterforskningen fortsetter torsdag.

I et intervju med Dagbladet Magasinet fra 2004 forteller Aksel Hennie om hvor nært forhold han har til lsin bror. Han røpet også at lillebroren allerede på den tiden drev med fallskjermhopping.

– Lillebroren min hopper i fallskjerm og er mye kjekkere enn meg. Jeg er liten og lys, mens han er høy og mørk, sa Hennie den gang.

Siden skal Aksel og Annan ha hatt mange fallskjermhopp sammen, skriver Tønsberg Blad.

Annan Forbes Hennie etterlater seg, i tillegg til kona Ingrid Maria, et spedbarn.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Fant eks-mannen død på soverommet  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer