Anna Rasmussen refses av blogg-kolleger

Bloggplattform-bråk.

DØNN ÆRLIG: Toppblogger Anna Rasmussen kom med krass kritikk av bloggplattformen United Influencers tirsdag. Det har fått flere av 19-åringens tidligere bloggkolleger til å reagere. Her er Rasmussen med kjæresten Jan Lossius Foto: Tor Lindseth
DØNN ÆRLIG: Toppblogger Anna Rasmussen kom med krass kritikk av bloggplattformen United Influencers tirsdag. Det har fått flere av 19-åringens tidligere bloggkolleger til å reagere. Her er Rasmussen med kjæresten Jan Lossius Foto: Tor Lindseth Vis mer

Fram til i fjor blogget Stavanger-kvinnen Anna Rasmussen (19) på Nettavisens plattform, under navnet «Mamma til Michelle». 

Men i desember brøt 19-åringen med sin daværende samarbeidspartner, og gikk over til United Influencers, som har blant andre Komikerfrue, Caroline Berg Eriksen og Rachel Nordtømme i stallen. 

Men samarbeidet ble ikke langvarig. 

- Mistet blogg-gleden

I mars brøt «Bloggerne»-profilen med United Influencers, og var brått tilbake på sin gamle bloggplattform. 

I et innlegg publisert tirsdag skriver hun utfyllende om bakgrunnen for at hun i mars gikk tilbake til Nettavisen, og gir tydelig uttrykk for at hun er svært misfornøyd med det nå avsluttede samarbeidet. 

«Det eneste som skjedde med bloggbyttet var at jeg mistet min faste trafikk inn på bloggen, og mistet blogg-gleden, og sluttet å blogge. 

Jeg var på en bloggplatform som ikke ønsket at jeg skulle være størst, eller ha mange lesere. De var mest opptatt av å endre meg, og mitt innhold på bloggen.» skriver den kommende trebarnsmammaen. 

Forsvarer United Influencers

Det åpenhjertige blogginnlegget har fått flere av Rasmussens bloggkolleger til å reagere. 

Anja Johansen, som tilhører United Influencers, er blant dem som går hardt ut mot Rasmussen. 

Hun skriver onsdag på sin personlige Facebook-profil at hun er provosert og såret over 19-åringens utspill: 

«Du sitter igjen med noe jeg absolutt ikke sitter igjen med etter snart to år sammen med UI. Jeg sitter igjen med en følelse av at det eneste som betyr noe for deg med bloggen er penger, penger og penger. (...) Hvor er lidenskapen for å inspirere og engasjere?»

Johansen ønsker ikke å gi noe intervju i forbindelse med innlegget, men har gitt Dagbladet tillatelse til å sitere fra Facebook-profilen hennes. 

- Sjelden lurt å brenne broer

Hedda Ingeborgvik tilhører også United Influencers. Heller ikke hun kjenner seg igjen i bildet Rasmussen maler av bloggplattformen. 

På sin Facebook-side skriver Ingeborgvik at det er «trist å se når mennesker føler et behov for å snakke nedlatende om en tidligere arbeidsgiver (eller egentlig hvem som helst) i det offentlige rom».

Bloggeren avslutter med følgende: 

«Man gjør sjelden lurt i å brenne broer. Som min kloke pappa sa: du møter de samme menneskene på vei opp som du gjør på vei ned igjen.»

Til Dagbladet sier Ingeborgvik at hun følte at hun måtte forsvare arbeidsgiveren sin, og at hun gjorde det uten oppfordring fra United Influencers.  

Krass kritikk

Espen Hilton har skrevet et eget blogginnlegg titulert «Kjære Anna Rasmussen, nå må du holde kjeft!», der han omtaler Rasmussens blogginnlegg om exiten fra United Influencers. 

Han er ikke nådig i omtalen av sin tidligere kollega.

«Hvem vil jobbe med noen som snakker dritt om arbeidsplassen sin?» spør Hilton, og stempler Rasmussens oppførsel som jævlig barnslig.

Hilton har publisert en lenke til blogginnlegget på sin personlige Facebook-side, der Caroline Berg Eriksens ektemann Lars-Kristian Eriksen har kommentert følgende: 

«Skittentøyvasken tar man på bakrommet, ikke offentlig i media. United Influencers viser seg som den voksne og reflekterte parten som avstår fra å kommentere tilbake. Det er alltid to sider av en sak, også her.»

- Dønn ærlig

Anna Rasmussen skriver i en mail til Dagbladet at hun valgte å være åpenhjertig om hvorfor hun avsluttet samarbeidet med United Influencers fordi det er slik hun er som blogger. 

- Jeg er dønn ærlig. Jeg er den første som skryter, men jeg er også den første som sier i fra. Det følte jeg var riktig her, skriver Rasmussen. 

Hun har blitt gjort kjent med kritikken fra flere andre bloggere, og stiller seg slik til tilbakemeldingene: 

- Jeg forstår at de ønsker å ytre støtte til en aktør som betaler ut lønnen deres. Samtidig som at jeg vet at de ønsker at jeg skal kommentere saken i mine kanaler, for at de skal oppleve trafikk.

19-åringen frykter ikke at kritikken av hennes tidligere samarbeidspartner skal få konsekvenser for henne i framtida.

- Nei, tvert i mot. Det er styrken min som blogger. Mine 100 000 daglige lesere vet at de kan stole på meg. De vet at jeg er åpen, og stoler på de samarbeidspartnerne som jeg går god for.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no

Dagbladet har vært i kontakt med daglig leder i United Influencers, Julie Holst Berntsen. Hun vil ikke kommentere saken. 

LES OGSÅ: Lene Alexandra legger seg flat etter kritikkstorm