Anna Rasmussen: Fødselsangsten fikk kroppen til å riste

Kjendisbloggeren avslører at opptakten til hennes tredje fødsel ble dramatisk.

BLE DRØMMEFØDSEL: Anna Rasmussen gleder seg over å ha blitt mamma for tredje gang. Her er hun avbildet på Se og Hørs kjendisgalla i 2015. Foto: NTB scanpix
BLE DRØMMEFØDSEL: Anna Rasmussen gleder seg over å ha blitt mamma for tredje gang. Her er hun avbildet på Se og Hørs kjendisgalla i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kjendisblogger Anna Rasmussen (20) ble 3. oktober mamma for tredje gang. I et nytt innlegg på bloggen «Mamma til Michelle» forteller hun nå om hvordan hun slet med fødselsangst før den store dagen.

«Jeg har i alle år som blogger vært veldig åpen om min store redsel for fødsler. Både før og etter at jeg hadde født «normalt», så lå det en redsel i meg når det kom til dette temaet.»

«Michelle ble født i 2011, med planlagt keisersnitt, etter flere samtaler med sykehuset. Jeg hadde allerede den gang fødselsangst, men for noe jeg aldri hadde opplevd. Da jeg ble gravid med William ønsket jeg veldig sårt å prøve. Hvis alle andre kvinner klarer det, hvorfor skulle ikke jeg gjøre det samme? Jeg fødte William i 2014»

Slik åpner Anna innlegget sitt om fødselsangst på bloggen. Videre skriver hun om øyeblikket da hun oppdaget at graviditetstesten var  positiv og at hun ventet sitt tredje barn. Da kom angsten tilbake nok en gang.

FRA FIRE TIL FEM: Toppblogger Anna Rasmussen, kjæresten Jan Lossius og Rasmussens barn Michelle og William jubler over å ha fått et nytt tilskudd inn i problemet. Her er firkløveret avbildet på lanseringen av årets sesong av TV 2 Livsstil-serien «Bloggerne» i mars, kort tid før Rasmussens tredje graviditet ble kjent. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
FRA FIRE TIL FEM: Toppblogger Anna Rasmussen, kjæresten Jan Lossius og Rasmussens barn Michelle og William jubler over å ha fått et nytt tilskudd inn i problemet. Her er firkløveret avbildet på lanseringen av årets sesong av TV 2 Livsstil-serien «Bloggerne» i mars, kort tid før Rasmussens tredje graviditet ble kjent. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

I tillegg til at Michelle ble født med keisersnitt, oppstod det ifølge Anna komplikasjoner da hun ble mamma for andre gang, til sønnen William.

Dette førte til at  tankene rundt en ny fødsel ble en ekstra påkjenning for henne:

«Å ha angst for noe, er som å være fryktelig redd for noe, uten å kunne sette ord på hva man egentlig er redd for. Det er nok ingen som gleder seg til en fødsel, nettopp fordi det gjør vondt å få et barn til denne verden.»

«Likevel så ligger angsten mye dypere enn bare det å være redd. Selv så mister jeg helt kontrollen over meg selv, og skjelver så hele kroppen min rister.. Det er en frykt jeg ikke klarer å kontrollere. Det er skummelt.»

Jordmoren fikk henne på bedre tanker

Ifølge Anna ble jordmoren på sykehuset det viktigste lyspunktet i hennes tilværelse før fødselen.

BLE DRØMMEFØDSEL: Det skulle vise seg at Annas tredje fødsel ikke skulle bli så ille likevel.  Foto: SE OG HØR
BLE DRØMMEFØDSEL: Det skulle vise seg at Annas tredje fødsel ikke skulle bli så ille likevel. Foto: SE OG HØR Vis mer

Hun hjalp Anna til å tenke positivt, og lærte henne hvordan hun skulle holde fokus. Dette hjalp hun til å fokusere under pressriene.

Hun gleder seg over at oppholdet på sykehuset ble til en «drømmefødsel».

«Når Lucas ble født, så vant jeg over min egen angst.»

«Det gikk fra fødselsangst til drømmefødsel. Jeg er så stolt over meg selv, og jobben både jeg og kroppen gjorde den 3. oktober. Jeg føler på mange måter at jeg fikk tilbake kontrollen over min egen kropp!», avslutter hun på bloggen sin.

BLE DRØMMEFØDSEL: Det skulle vise seg at Annas tredje fødsel ikke skulle bli så ille likevel.  Foto: NTB scanpix
BLE DRØMMEFØDSEL: Det skulle vise seg at Annas tredje fødsel ikke skulle bli så ille likevel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Anna Rasmussen har ikke besvart Seoghør.no sine henvendelser.

Slet med kroppen under svangerskapet

Før den tredje fødselen fortalte Anna til Seoghør.no at Jan var en god støttespiller i hennes tunge tid, samtidig som det hjalp veldig på at barna går i barnehage.

Det ga henne muligheten til å lade batteriene.

- På ettermiddagen finner jeg all glede i barna, som er en stor motivasjon i hverdagene.

- Jan er blitt familiens store kokk og steller i stand med både middag og mye annet her hjemme, for å gi meg mulighet til å kunne slappe av og hvile mest mulig, sa hun den gang.

Finner støtte i Jan

Anna fortalte også at den siste graviditeten har vært annerledes på alle måter, på både godt og vondt.

Hun sa at til forskjell fra hennes to andre svangerskap, har hun denne gangen en kjæreste som kunne passe på henne når kroppen sviktet under svangerskapet.

- Jeg er veldig takknemlig for å endelig kunne dele et svangerskap med en farsfigur, og enda bedre, dele denne tiden med Jan.

SAMMEN MED KJÆRESTEN: Anna Rasmussen er glad for at hun nå har Jan Lossius ved sin side gjennom svangerskapet og nå også etterpå. Foto: NTB scanpix
SAMMEN MED KJÆRESTEN: Anna Rasmussen er glad for at hun nå har Jan Lossius ved sin side gjennom svangerskapet og nå også etterpå. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men alt var ikke bare fryd og gammen. Den kjente bloggeren innrømmet nemlig at hun følte seg alene etter at hun tok med seg Jan og barna, og flyttet til Søgne.

- Jeg føler meg veldig alene i den forstand at jeg er kommet til en helt ny plass. Alt av nettverket rundt oss er nytt. Alt av helsepersonell er nytt. Og de som pleide å gå gjennom mine tidligere svangerskap er ikke lenger til stede, hverken min familie eller mine venner, forteller hun.

Nyfødte Lucas er hennes første med kjæresten og samboer Jan Lossius (23). De to ble sammen i fjor. Fra før av har den populære bloggeren Michelle (5) og William (1).

LES OGSÅ: Avslører Jennifer Lawrences nyeste flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer