SVÆRT KRITISK: - Det som ble feil er at jeg ikke er en ekkel person. TV kan klippe og retusjere. Du ser det til og med på bildene, der de presenterer meg for den serien. Jeg ser jo helt retusjert ut, sier Anna Anka om en av sine tidligere serier, «Sven Foto: Stella Pictures
SVÆRT KRITISK: - Det som ble feil er at jeg ikke er en ekkel person. TV kan klippe og retusjere. Du ser det til og med på bildene, der de presenterer meg for den serien. Jeg ser jo helt retusjert ut, sier Anna Anka om en av sine tidligere serier, «Sven Foto: Stella Pictures Vis mer

Anna Anka raser mot TV3

Den svenske TV-kjendisen mener seg misbrukt, undervurdert og presset. TV3 stiller seg uforstående til kritikken. Se video!

Publisert
Se intervjuet med Anna Anka nederst i saken!

SEHER.NO: «Skal vi danse»-stjernen Anna Anka (40) har etter hvert opparbeidet seg en lang erfaring i TV-bransjen, blant annet gjennom de tre TV3-programmene «Svenska Hollywoodfruar», «Anna Anka søker assistent» og «I form med Anna Anka». Det betyr likevel ikke at hun ser tilbake på alle med like stor glede, avslører hun til Seher.no.

Det hele startet i 2009, da «Svenska Hollywoodfruar» begynte å rulle på skjermen.

- Jeg har kranglet masse
- Det som ble feil er at jeg ikke er en ekkel person. TV kan klippe og retusjere. Du ser det til og med på bildene, der de presenterer meg for den serien. Jeg ser jo helt retusjert ut, man ser jo ikke engang at det er meg! I steden for å ta frem skjønnheten og det vakre med meg, gjorde de noe helt annet. Bildet er helt fælt, sier Anna Anka til Seher.no.

Den frittalende 40-åringen kjente seg ikke igjen i bildet som ble tegnet av henne. Derfor så hun seg også til slutt nødt til å ytre sine meninger overfor TV-produsenten.

- Jeg har kranglet masse med dem om det. Det er da for faen ikke hvem jeg er, hvorfor vil de fremstille meg slik da? spør hun.

Skjønner ikke kritikken
Pressesjef for TV3 i Sverige, Max Lagerbäck, fnyser av kritikken Anna Anka her kommer med.

- Det finnes tusenvis av bilder av Anna Anka der ute, og i den første sesongen valgte vi å gi de tre fruene en «tegneserie-look». Men det gjaldt dem alle - Anna, Maria Montazami og Agnes-Nicole Winter, sier Lagerbäck, som ikke forstår hvorfor Anna Anka henger seg opp i dette med tanke på at hele Sverige - og Norge - vet hvordan hun ser ut.
 
- Jeg forstår rett og slett ikke den kritikken, mener han.

Nektet å føye seg
«Svenska Hollywoodfruar» er imidlertid ikke den eneste serien den nåværende «Skal vi danse»-stjernen er kritisk til sett i ettertid. Også «I form med Anna Anka» ble gjort på feil premisser, mener hun.

- Serien handlet om helse og trening. Ti svensker skulle komme til Los Angeles for å skape seg en ny livsstil. Men jeg fikk beskjed om at jeg skulle gape og skrike til dem, kalle dem feite og skjelle dem ut. Men jeg ville ikke nedverdige dem på TV på den måten.

Anka har tidligere har uttalt at hun gjennom «Skal vi danse»-deltagelsen skal vise en helt ny side av seg selv, den ekte Anna Anka. Til Seher.no forklarer hun altså tydelig hva hun mener med nettopp det.

- Jeg har folk fra hele verden som kommer til mitt institutt, og hvis jeg skulle gjort som de sa ville jeg mistet min business for resten av livet.
 
Føler seg undervurdert
Det ble ikke lettere for tobarnsmoren da hun tydelig sa ifra om hva hun mente til TV-produksjonen.

- Da jeg ikke ville gjøre som de sa var ikke TV3 interessert lenger. De ville jo bare ha denne bitchen, og var ikke interessert i at jeg skulle vise fram mine talenter og mål i livet. Da kunne de ikke kontrollere og styre meg lenger, mener hun.

- Føler du deg utnyttet?

- Nei, ikke utnyttet, men jeg mener at de undervurderte meg. Men det er som jeg sier - det er bare de som taper. Når man bruker en produsent som aldri har laget et TV-show til å jobbe med den største stjernen i Sverige, da blir det bare fullstendig katastrofe. Og det ble det med «I form med Anna Anka». De kjørte det rett ned.

Svenske TV3 avviser kritikken
Selv synes hun det er trist at det ble som det ble i spesielt ett av hennes tidligere TV-show.

- Det er veldig synd. For den kunnskapen jeg har innen helse og fitness, det er det ingen som har i hele verden, sier Anna Anka til Seher.no i videoen du ser nederst i saken.

Max Lagerbäck i svenske TV3 stiller seg uforstående til mange av utspillene til Anna Anka.

- Nå er det ikke sånn at noen trenger å pushe Anna Anka til noe. Hun har svart belte i dette, og det var det som gjorde at hun fikk et gjennombrudd på TV-skjermen. Hun sier alt veldig direkte og skarpt, så at vi skulle ha tvunget henne til noe - det stemmer ikke, forteller han til Seher.no.

- Ingen dører stenges 
Produksjonen av «I form med Anna Anka» var det Meter som sto for, og ifølge Lagerbäck er dette et av Sveriges mest velrenomerte produksjonsselskaper.

- Jeg tror at Anna prøver å finne en litt mykere profil, og er ikke spesielt overrasket over at hun sier dette. Hun svinger ofte høyt, lavt og vilt omkring seg, det er sånn hun er, mener TV3s pressesjef i Sverige, som ikke tror - tross de siste utsagnene fra Anka - at dette betyr at hun er ferdig med TV3 for all fremtid.

- Anna Anka er en trivelig person privat. Det er ingen dører som stenges på grunn av dette, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg må vise min fine kropp  

Se video med Anna Anka her:[obj:media:10090]
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer