Morten Ramm:

Anmeldte egen forbrytelse

Komikeren rettet pekefingeren mot seg selv.

ANMELDTE: Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Morten Ramm la ut denne videoen på Instagram. Da tok han en uvanlig avgjørelse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Morten Ramm (43) er ikke fremmed for å publisere humoristiske videoer og innlegg på sosiale medier, for sine 249 000 følgere.

Onsdag var det nok likevel mange som begynte å stusse, etter at TV-profilen publiserte en video av at han kjører bil.

Det fikk flere til å reagere - ikke minst komikeren selv.

DØDSANGST: Morten Ramm minner tilbake til da han fikk dødsangst på grunn av en «Senkveld»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

«Viktig å rydde opp»

I videoen, som ble publisert på Instagram onsdag, sitter komikeren i en bil og kjører. Mens han holder en hånd på rattet, holder han en mobiltelefon i den andre og snakker via høyttaler.

Flere av følgerne i kommentarfeltet var raskt ute med å opplyse Ramm om at handlingen kunne føre til både bot og prikker på førerkortet.

En av de som var raskest ute med pekefingeren, var imidlertid Ramm selv.

Bare kort tid senere delte han nemlig et nytt innlegg, hvor han forteller at han har meldt seg selv til politiet.

«Viktig å rydde opp. Når ingen andre gjør det, så er det bare å gjøre det sjøl», skriver Ramm på Instagram, til en skjermdump av en e-post sendt til politiet i Oslo.

I e-posten erkjenner han sin synd, men legger til at han ikke visste at handlingen var i mot norsk lov. Derfor ønsker han å anmelde seg selv, skriver han.

«Videoen blir liggende ute, selv om jeg vet at det kanskje har dårlig innflytelse på andre bilister, men ønsker ikke å slette videoen, da jeg var fornøyd med innlegget», skriver 43-åringen, og avslutter e-posten med et håp om et positivt svar.

Når Se og Hør konfronterer komikeren med hvorfor han valgte å dele egen forbrytelse med Instagram, fremfor å slette spor, har han følgende svar:

- For å være morsom, skriver 43-åringen i en tekstmelding.

Se og Hør har vært i kontakt med Oslopolitiet, som verken kan bekrefte eller avkrefte at en anmeldelse har funnet sted.

POPULÆR: Morten Ramm herjer på podkast-topplistene om dagen, med «Må på behandling». Rød Løper spurte hvilke kjendiser han mener har størst behov for behandling. Vis mer

Tre prikker og bot

Om et «positivt svar» innebærer å slippe unna tre prikker på førerkortet og bot, vites ikke. Det er nemlig det konsekvensene for å bruke mobiltelefonen under kjøring er, bekrefter Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

- Blir du tatt for ulovlig bruk av mobilen, vil du få et forenklet forelegg og tre prikker. Fører med prøveperiode, får seks prikker. Dette betyr en bot på 7450 kroner, sier han til Se og Hør.

Videre bekrefter Johansen at bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring er forbudt, og at ulovlig bruk kan føre til at oppmerksomheten fordeles feil og dermed blir trafikkfarlig.

Men dersom du ønsker å skravle på telefonen under en biltur, kan dette gjøres ved å plassere mobilen i en holder.

TYV: Vegard Harm er gjest på «Kåss til Kvelds» der forteller han om da daten stjal mobiltelefonen hans. Video: NRK Vis mer

- Holderen skal være forsvarlig montert ikke langt unna rattet. Den skal også være så nær sjåførens synsfelt under kjøring som mulig, og kan også være en del av kjøretøyets originale innredning, opplyser Johansen.

LES OGSÅ: Amber Heard: - Ingen gjorde noe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer