Atle Antonsen:

Anmeldt for rasisme

- En trist og ubehagelig sak.

ANMELDT: Komiker Atle Antonsen er anmeldt for hatefulle ytringer. Foto: Andreas Fadum / Se og hør
ANMELDT: Komiker Atle Antonsen er anmeldt for hatefulle ytringer. Foto: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og programleder Atle Antonsen (53) har blitt anmeldt for rasisme. Det melder Dagbladet.

Anmeldelsen kom som følge av en hendelse som skal ha funnet sted på et utested i Oslo for noen uker siden. Derfor er komikeren nå anmeldt for hatefulle ytringer, av den norske forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (25).

Det kommer frem i et lengre innlegg på Facebook, hvor hun blant annet skriver at han blant annet skal ha sagt «du er for mørkhudet til å være her».

Dagbladet skriver at de har sett en bekreftelse på at forholdet er anmeldt. Ali er også kjent med omtalen av saken, og bekrefter at hun har vært i avhør hos politiet.

- Vi kan bekrefte at Oslo politidistrikt har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse i Oslo 23.10.22. Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs adferd. Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, skriver politiadvokat Marianne Aune i en SMS til Dagbladet.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Antonsen, som ikke ønsker å kommentere saken.

«Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det», skriver Antonsen i en SMS til Dagbladet.

Avisen har vært i kontakt med daglig leder på utestedet hvor hendelsen fant sted. Han bekrefter overfor Dagbladet at det var en krangel, men opplyser at han ikke vet hva som ble sagt.

Dagen etter hendelsen skal forfatteren ha ventet på en unnskyldning fra Antonsen. Det kom ikke, ifølge 25-åringen. Noen dager senere kom det likevel en melding fra Antonsen på Facebook, hvor han skal ha beklaget.

KRITIKK: Den norske komikeren Espen Eckbo er kanskje best kjent for sine mange rollefigurer og karakterer. Nå er det spesielt én karakter som har fått Instagram-brukere til å se rødt. Vis mer

Antonsen har vært en av Norges mest profilerte komikere og underholdningsprofiler de siste 20 årene, og har denne høsten vært å se som «konge» i Discovery-programmet «Kongen befaler».

Sumaya Jirde Ali har gitt ut fire bøker og markert seg som samfunnsdebattant i temaer som rasisme og sexisme i flere år. Hun er også redaktør i det feministiske tidsskriftet Fett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer