PIKANT: - En pikant sak, som er i ferd med å sette de diplomatiske forbindelsene mellom Tyrkia og Storbriannia i fare, sier Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland. Foto: Stella Pictures
PIKANT: - En pikant sak, som er i ferd med å sette de diplomatiske forbindelsene mellom Tyrkia og Storbriannia i fare, sier Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland. Foto: Stella Pictures Vis mer

Anmeldt etter TV-dokumentar

Lurte seg inn i et barnehjem i Tyrkia.

SEHER.NO: Ifølge den britiske storavisen The Sun har tyrkiske myndigheter nå politianmeldt Sarah Ferguson (49), hertuginnen av York, fordi hun i november i fjor lurte seg inn i et barnehjem utenfor Ankara i forkledning.

Sammen med et britisk TV-team dokumenterte hun de umenneskelige levevilkårene for de psykisk utviklingshemmede barna. Mange av dem skal ha vært bundet til sengene sine.

Tyrkias helseminister Nimet Cubukcu mener at hertuginnen har vært ute etter å sverte Tyrkias omdømme – og skal derfor ha politanmeldt henne for ulovlig å ha tatt seg inn på privat område. Ifølge The Sun vil Sarah bli avhørt av Interpol i nærmeste fremtid.

En talsmann for hertuginnen sier at hun ikke har noen politisk agenda, men kun har villet dokumentere barnas umenneskelige levevilkår  - og at dokumentaren vil bli vist på den britiske kanalem ITV1 som planlagt.

- En pikant sak, som er i ferd med å sette de diplomatiske forbindelsene mellom Tyrkia og Storbriannia i fare, forstår jeg, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no, før han fortsetter. 
- Hertuginnen av York assosieres jo fortsatt med den britiske kongefamilien, selv om hun skilte seg fra prins Andrew for mange år siden. Dette forsterkes denne gang av at deres datter, 18 år gamle prinsesse Eugenie, også var med inn på barnehjemmet. Hun er jo dronning Elizabeths barnebarn og i likhet med sin far i arverekken til den britiske tronen, sier han.

Har du et kjendistips? Tips oss på her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: På Formel 1-løp med norske Geir