«Farmen kjendis»:

Anmelder TV 2 etter kaninslakting

Tirsdagens «Farmen Kjendis»-episode skapte sterke reaksjoner både på og utenfor gården.

UBEHAGELIG: Kjendisene har ikke vært lenge på «Farmen»-gården før to søte kaniner må slaktes. «Skikkelig ubehagelig» syntes en av deltakerne. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tirsdagens episode av TV 2-programmet «Farmen Kjendis», har én av oppgavene i denne rundens ukesoppdrag skapt reaksjoner på gården.

Da skulle nemlig to av de fire kaninene på Bøensæter gård i Aremark slaktes for å bli til kjøttretten kanin-rillette, samt en muffe til godsfruen.

Det var en spesielt utfordrende oppgave for vegetarianerne på gården, influenser Sophie Elise Isachsen (27) og komiker og forfatter Shabana Rehman (45). Sistnevnte ønsket ikke å delta på slaktingen.

- Bruker avlivning som PR-strategi

Men også utenfor gården har kaninslaktingen vekket sterke reaksjoner. Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH har nå bestemt seg for å anmelde TV 2 for hendelsen. De har imidlertid ikke begynt på en anmeldelse når Se og Hør tar kontakt.

- Men vi gjør det ganske fort når vi først bestemmer oss. Vi opplever at det er litt vanskelig å forholde seg til TV 2 fordi vi vet de er ute etter publisitet. Det får de når de behandler dyr dårlig, sier leder for NOAH, Siri Martinsen.

Nettavisen var først ute med å omtale NOAHs kritikk av programmet.

Organisasjonen har tidligere tatt ut anmeldelse på bakgrunn av slaktemetoder. I dette tilfellet mener NOAH-lederen at kaninene ble avlivet for underholdningens skyld, noe hun beskriver som kynisk. Videre forteller Martinsen at kanalen beveger seg på kanten av lovverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer