Maria Mena:

Anmelder rasismen

Maria Mena og Tinashe Williamson dro fredag sammen til politiet.

TIL POLITIET: Maria Mena og Tinashe Williamson har i dag anmeldt en bruker på Instagram for rasisme. Foto: Maria Mena / Privat
TIL POLITIET: Maria Mena og Tinashe Williamson har i dag anmeldt en bruker på Instagram for rasisme. Foto: Maria Mena / Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen skrev flere norske medier om rasismen artist Maria Mena (34) opplevde å få servert i et kommentarfelt på Instagram, under et bilde av seg selv og kjæresten. Mena gikk hardt ut, og skrev at det var «nok nå». I kommentarfeltet fikk hun støtte fra hundrevis av kolleger, venner og fans, som alle sa seg enig i at hun ikke burde trenge å måtte oppleve noe sånt.

Tinashe Williamson (35) var en av dem som kommenterte. Flere ganger har hun, som er gift med skuespiller Odd-Magnus Williamson (39), valgt å være åpen om at hun også har opplevd rasisme.

Hun valgte å skrive til profilen som hadde kommet med den rasistiske kommentaren til Mena, noe hun dokumenterte på sin Instagram-story. Da fikk hun til svar at hun var en «nigger apekatt».

Anmeldt

De to kvinnene, som begge har store følgerskarer i sosiale medier, bestemte seg fredag for at de ikke skulle finne seg i disse rasistiske slengbemerkningene. Fredag ettermiddag dro de sammen ned til Grønland politistasjon, der de anmeldte forholdene.

De to opplyser overfor Se og Hør at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. På Instagram skriver imidlertid Williamson:

«Hvordan skal vi forvente at barna tørr å si ifra til tillitspersoner når de opplever rasisme, hvis ikke vi gjør det? Idag sender vi et tydelig signal, det er nok nå. Anmeldt», skriver hun, sammen med et bilde av seg selv og Mena.

Det finnes lite statistikk på hvor mange som blir utsatt for rasisme, men ifølge Oslo politidistrikts tall fra 2019 på anmeldt hatkriminalitet er det oftest på grunnlag av etnisitet og seksuell orientering og/eller kjønnsuttrykk at folk ofte opplever denne type kriminalitet.

I fjor ble det anmeldt 162 tilfeller av hatkriminalitet på grunnlag av etnisitet. Det er en økning fra de to foregående åra.

KRITIKK: Den norske komikeren Espen Eckbo er kanskje best kjent for sine mange rollefigurer og karakterer. Nå er det spesielt én karakter som har fått Instagram-brukere til å se rødt. Vis mer

Se og Hør har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med vedkommende som har kommet med de rasistiske kommentarene. Personen har foreløpig ikke besvart våre hendelser.

- Sint

- NOK NÅ: Dette innlegget la Maria Mena ut på sin Instagram-konto torsdag. Foto: Privat
- NOK NÅ: Dette innlegget la Maria Mena ut på sin Instagram-konto torsdag. Foto: Privat Vis mer

«Apekatt med en fin norsk gutt igjen. Sikkert sammen med hu e en musikker og er kjedendis (sic)», sto det blant annet i kommentaren Maria Mena fikk under bildet av seg selv og kjæresten, Morten Kleppa.

Det fant ikke artisten seg i. På Instagram fortalte Mena torsdag at hun lar seg påvirke av slike kommentarer.

«Hvem sier det ikke finnes rasisme i Norge? Jeg blir sint … Ikke på grunn av denne kommentaren. Hun kan ikke stave og jeg synes synd på henne, men jeg er sint fordi dette ikke er nytt», skrev Mena, og fortsatte:

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

«Fordi vi har lært oss å svelge slike kommentarer. Fått tykkere hud for å ikke virke så 'følsomme'. Nok nå. Nok nå!», skrev artisten.

Se og Hør var fredag morgen i kontakt med artisten, som opplyste om at hun ikke var klar for å kommentere saken offentlig ennå. Det tydeliggjorde hun ved å legge ut nok et innlegg på Instagram.

«Dette er viktig og det er mye større enn meg. Så få det fram. Jeg lover å si noe når jeg er klar, men i dag vil jeg gå i meg selv», skrev hun.

LES OGSÅ: Internett-stjerne (31) døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer