James Charles:

Anklaget for pedofili: - Sa han var 18

Den populære youtuberens nettflørt ble til alvorlige anklager.

ANKLAGET: James Charles svarer etter at en video med harde anklager sirkulerte på nett. Foto: Edward Opi / SplashNews.com / NTB
ANKLAGET: James Charles svarer etter at en video med harde anklager sirkulerte på nett. Foto: Edward Opi / SplashNews.com / NTB Vis mer
Publisert

Youtuber James Charles (21) skapte tidligere denne måneden overskrifter da han tilsynelatende hadde raket av seg alt håret. Noen dager senere avslørte han seg selv, da noen hårtuster stakk ut av luen hans.

Nå er det imidlertid ikke en uskyldig spøk som preger forsidene, men en alvorlig anklage fra en fan.

I en video la den 16 år gamle anklageren ut en video hvor han hevdet å ha blitt «groomet» av superstjernen. «Grooming» betyr at en voksen avtaler et møte med et barn i den hensikt å begå et seksuelt overgrep.

- Veldig ukomfortabel

I videoen hevder anklageren at Charles sendte nakenbilder og ba om seksualiserte bilder tilbake. I videoen har han lagt ut skjermdump av det som tilsynelatende er bilder og meldinger fra 21-åringen.

- Jeg ble veldig ukomfortabel så jeg sa at jeg var 16 år. Han er 21 år, han er en voksen mann, sier 16-åringen i videoen.

OVERRASKER: James Charles sjokkerer med nytt utseende: - Hva faen, er det kødd? Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

Den seksuelle lavalderen i California er 18 år, der Charles bor. I Norge er den 16 år.

Han forteller videre at Charles fortsatte med tilnærmingen etter dette. Han hevder også at han har hørt at andre er utsatt for det samme.

Kort tid etter at videoen ble lagt ut svarer Charles på anklagene. Det gjør han i et lengre innlegg på Twitter. Her skriver han innledningsvis at anklagen om at han har groomet noen er «fullstendig falsk».

Videre forteller han sin versjon av historien. Charles hevder at han la til 16-åringen på Snapchat etter at han så at han ble fulgt av vedkommende på Instagram.

«Dagen etter våknet jeg til flere snapper fra denne personen om at han var oppstemt over at jeg hadde lagt ham til tilbake, han sa han elsket meg og det var også seksuelle bilder av ham i dusjen. Jeg spurte hvor gammel han var med én gang, og han sa at han var 18, så jeg flørtet tilbake», skriver han.

Skal be om ID

Videre påstår han at det var et bakenforliggende motiv hele tiden ettersom flere av meldingene og bildene han sendte ble avbildet av en annen telefon. Etterhvert skal det ha kommet frem at gutten var 16 år.

«Jeg fortalte ham at jeg var veldig ukomfortabel og beklaget for å ha flørtet, men han insisterte på å fortsette praten, sa at det var vår lille hemmelighet, at han var en fan og at han aldri ville fortelle det til noen. Jeg sa at jeg ikke var komfortabel med det, og han ble opprørt. På dette tidspunktet slettet jeg ham», skriver influenseren.

FORANDRING: Til vanlig er JoJo Siwa å se i paljetter, glitter og farger. Nå er hun helt ugjenkjennelig. Video: Youtube / James Charles. Foto: Instagram / Itsjojosiwa Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Avslutningvis skriver Charles at det ikke er første gang han opplever slike anklager, og at han ikke bevisst ville involvert seg med mindreårige.

«På grunn av slike situasjoner skal jeg, istedet for å ta folk på ordet, heretter be om å se identifikasjon eller pass fra alle gutter jeg har en samtale med».

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer