«Sex and the City»-Chris Noth:

Anklages for seksuelle overgrep

Etter å ha følt seg trigget av« Sex and the City»-oppfølgeren, har to kvinner fortalt at de ble utsatt for overgrep av Chris Noth.

ANKLAGES: Skuespiller Chris Noth anklages for overgrep. Foto: Erik Pendzich / REX / NTB
ANKLAGES: Skuespiller Chris Noth anklages for overgrep. Foto: Erik Pendzich / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nylig fått et gjensyn med Chris Noth (67) som Mr. Big, Carries store kjærlighet i «Sex and the City» i en rykende fersk sesong av serien, som finner sted elleve år etter «Sex and the City 2».

Det var denne gjenopplivingen av serien som skal ha vært triggende for to kvinner, ifølge Expressen. Kvinnene, som kun blir omtalt med fornavn, Zoe (40) og Lily (31), hevder overfor The Hollywood reporter at de skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av Noth.

Selv avviser Noth anklagene.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Kjente ikke til hverandre

De to kvinnene skal ha kontaktet The Hollywood Reporter med måneders mellomrom, uten å ha kjennskap til hverandre. Seriens promotering skal ha vekket vonde minner om hendelser som de påstår fant sted i Los Angeles i 2004 og New York i 2015.

Lily, som jobber som journalist, tok kontakt med The Hollywood Reporter i august.

- Jeg vet ikke helt hvordan man går frem med en slik historie og hvordan man finner de andre ofrene, skrev hun i en e-post.

To måneder senere, i oktober, tok Zoe kontakt. Hun jobber i underholdningsbransjen og er redd for konsekvensene ved å stå frem med fullt navn.

- Å se at han var tilbake i rollen i «Sex and the City» gjorde noe med meg. I mange år har jeg undertrykt det, forteller hun.

Vis mer

- Et nei betyr nei

Da Noth ble kontaktet for tilsvar, hadde han følgende å si:

- Disse anklagene mot meg fra personer som jeg møtte for år, til og med ti år siden, er falske. Disse historiene kunne funnet sted for 30 år siden eller 30 dager siden, nei betyr alltid nei. Det er en grense jeg ikke har krysset. Møtene var med samtykke.

NEI ER NEI: Selv mener Chris Noth at hendelsene ikke kan omtales som seksuelle overgrep. Foto: Shutterstock editorial/NTB
NEI ER NEI: Selv mener Chris Noth at hendelsene ikke kan omtales som seksuelle overgrep. Foto: Shutterstock editorial/NTB Vis mer

Videre forteller skuespilleren at det er vanskelig å stille spørsmål ved tidspunktet kvinnene valgte å stå frem på. Noth sier han ikke forstår hvorfor disse historiene kommer frem nå, men at han vet én ting: han begikk ikke overgrep mot kvinnene.

La igjen flørtende beskjeder

Zoe forteller at hendelsen skal ha funnet sted etter å ha fullført college i 2004. Da skal hun ha flyttet til Los Angeles for å jobbe i et firma som Noth og andre kjente navn hadde mye med å gjøre. Hun var 22 og Noth 49.

Kvinnen forteller at Noth ofte gikk forbi pulten hennes og flørtet med henne. På et vis skal han ha fått tak i telefonnummeret hennes og lagt igjen beskjeder på svareren.

Senere møtte hun Noth med noen venner, før hun endte opp alene med Noth i leiligheten. Da skal det angivelige overgrepet ha funnet sted.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Den andre kvinnen, Lily, jobbet som servitør på nattklubben No. 8 i 2015 da hun møtte Noth. Som en «Sex and the City»-fan kjente hun ham straks igjen. Hun var 25 og han var 60. De flørtet, og Noth skal ha invitert henne på restauranten Il Cantinori, kjent fra serien.

Da restauranten stengte, skal de ha dratt til Noths leilighet. Der skal Noth ha forgrepet seg på henne med hjelp av tvang.

Etter hendelsen skal Noth ha kontaktet Lily for å be henne ut på nok et restaurantbesøk, som hun takket nei til.

Da skal han ha sendt henne en tekstmelding:

- Hvis du vil ta en drink senere, trenger det ikke være hos meg. Selv om jeg har den beste whiskyen.

LES OGSÅ: I sorg etter dødsfallet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer