Kendall Jenner:

Anklages for kopiering: - Urettferdig

I fjor lanserte Kendall Jenner «818 tequila». Nå saksøkes selskapet fra annen tequilagigant.

SAKSØKES: Kendall Jenners tequila-selskap saksøkes. Foto: Kristin Callahan/Shutterstock/NTB
SAKSØKES: Kendall Jenners tequila-selskap saksøkes. Foto: Kristin Callahan/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det kjent at modell Kendall Jenner (26) hadde inntatt tequilabransjen med sin helt egen «818 tequila».

Både før og etter lanseringen dukket flasken med alkohol opp på bildene til en rekke kjendiser, som hadde fått tilsendt flasken og gledelig promoterte den for fansen.

Nå hevder imidlertid et annet tequilaselskap at Jenner og «818» har latt seg inspirere av dem - og det i for stor grad. Det har resultert i at selskapet nå er saksøkt og anklages for kopiering.

GOD VENN: Hailey Bieber på vei til Met Galaens etterfest med bestevenninnen Kendall Jenners tequila i hånden. Foto: Diggzy/Jesal/Shutterstock/NTB
GOD VENN: Hailey Bieber på vei til Met Galaens etterfest med bestevenninnen Kendall Jenners tequila i hånden. Foto: Diggzy/Jesal/Shutterstock/NTB Vis mer

Flere likheter

Ifølge NBC News er det «Tequila 512» som saksøker Jenners selskap. Drikken ble lansert i 2015, seks år før Jenners tequila, og mener modellen og kollegene har kopiert flere aspekter ved den populære tequilaen.

Ifølge kanalen saksøkes Jenners selskap for varemerkebrudd, falsk opprinnelsesbetegnelse og urettferdig konkurranse. Tequilaselskapet påstår at «818» har kopiert blant annet logo og fargevalg - med sin svarte skrift i et vertikalt og gult rektangel.

I tillegg mener selskapet at de har kopiert ideen om å referere til sted. 818 er nemlig postnummeret til San Fernando Valley i Los Angeles, mens 512 viser til Austin, Texas.

I søksmålet hevdes det også at Jenners tequilaselskap er så likt deres eget, at selv skaperne bak Kim Kardashians (41) mobilspill «Kim Kardashian: Hollywood» har forvekslet merkevarene. I spillet kunne man nemlig kjøpe en tequilaflaske som saksøker mener skulle ligne Jenners, men som endte opp i å tilsvare «Tequila 512» utseende.

KNALL OG FALL: Supermodellen Kendall Jenner går viralt etter et saftig fall på snowboard. Video: Rødt Kort / Klaus Fjellro. Vis mer

Saksøker mener at det enten med vilje ble brukt feil bilde av flaska, for å gjøre skillet mellom de to tequilamerkene mer uklart, eller at de to flaskene er så like at selskapet selv «ble forvirret av forskjellene mellom de to merkene».

En representant for Kendall Jenners selskap har nekter for anklagene overfor TMZ.

- Vi ser på klagen og mener at påstandene er urettferdige, har representanten uttalt.

Flere anklager

Dette er imidlertid ikke første gang modellen mottar kritikk eller saksøkes. I fjor ble 26-åringen saksøkt av motehuset Liu Jo, som hevdet at stjerna brøt en kontrakt ved å ikke dukke opp på en planlagt fotografering.

25-åringen dukket opp på den første delen av fotograferingen for motehuset sommeren 2019. Del to av fotograferingen skulle foregå i London i mars året etter, men ble utsatt som følge av pandemien.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Kampanjen bildene skulle være til skal ha gitt modellen en lønn på 1,5 millioner dollar, eller 13,1 millioner norske kroner, pluss 20 prosent i serviceavgift, ifølge rettsdokumentene som E! News har tilgang på.

I søksmålet hevdet det italienske motehuset at 25-åringen hadde sluttet å svare når de har foreslått nye datoer for fotograferingen. Modellen på sin side skal ha svart at det har vært umulig for henne å reise på grunn av pandemien.

Liu Jo hevdet at de har tapt store summer penger, og ønsket å få tilbakebetalt 1,8 millioner dollar.

LES OGSÅ: Deler nytt bilde av prinsessen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer