Anklages for å være mannssjåvinist

Men nordens største TV-stjerne mener selv han er en feminist.

- DETTE ER ABSURD: Fredrik Skavlan synes anklagene om at han skal være mannsjåvinist er helt absurde. - Maria (Bonnevie, red.anm.) ville aldri vært sammen med en som var mannssjåvinist. Foto: Andreas Fadum
- DETTE ER ABSURD: Fredrik Skavlan synes anklagene om at han skal være mannsjåvinist er helt absurde. - Maria (Bonnevie, red.anm.) ville aldri vært sammen med en som var mannssjåvinist. Foto: Andreas Fadum Vis mer
SEHER.NO:  Fredrik Skavlan (43) er Nordens største tv-stjerne - men anklages for å være sexist og å objektivisere kvinner. Nå slår programlederen for første gang tilbake mot den massive kritikken.

I hele vår har Skavlan blitt anklaget for å være en mannssjåvinist. Det hevdes at han flørter med sine kvinnelige gjester i «Skavlan», og at han bruker dem som sexobjekt.
 
- Det er helt absurd. Jeg kan virkelig ikke forstå hva disse anklagene bygger på, sier han sjokkert til Expressen.se.

Han forteller også at han ser på seg selv som feminist, noe som gjør at anklagene føles ekstra absurde for ham.

- Min familie er full av sterke kvinner, og også i jobben min er jeg omringet av veldig mange sterke kvinner. Dessuten hadde Maria (Bonnevie, red.anm.) aldri ville vært sammen med en som var mannssjåvinist.

Det var Eva Lundgren, professor i sosiologi, som i en debattartikkel på Newsmill anklaget nordmannen for å flørte med, og seksualisere sine kvinnelige gjester.

- Når han intervjuer kvinner, er han mest interessert i deres utseende og deres forhold, sier hun til Aftonbladet.


Kritikken har Skavlan tatt svært hardt.

- Jeg synes denne kritikken er lei. Det handler ikke om å møte kvinner eller menn. Men det handler om at jeg møter mennesker, og at alle mennesker er ulike individer. Jeg forsøker alltid å vise like mye respekt til alle, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Skavlan får sex-kritikk