Irina Shayk:

Anklages for å støtte Putin

Supermodell Irina Shayk i hardt vær etter Instagram-innlegg.

NEKTER: Irina Shayk tok til Instagram for å svare på anklagene. Foto: WWD/REX/Shutterstock/NTB.
NEKTER: Irina Shayk tok til Instagram for å svare på anklagene. Foto: WWD/REX/Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert

Den verdenskjente supermodellen Irina Shayk (36), som i 2017 fikk dattera Lea (5) med skuespiller Bradley Cooper (47), er i hardt vær for tiden.

Shayk, som selv er russisk, anklages nemlig for å støtte Vladimir Putin og Russland i den pågående krigen med Ukraina, skriver Paper Magazine.

Lady Gaga og Bradley Cooper har hovedrollene i den populære filmen «A Star Is Born» og på den 91. Oscar-utdelingen fremførte de sangen «Shallow» sammen - til stor applaus fra salen. Nå går spekulasjonene rundt hvorvidt Gaga og Cooper er mer enn bare gode venner. Vis mer

For noen dager siden delte den russiske supermodellen et bilde av en tradisjonell potetsalat fra hjemlandet, via historiefunksjonen på Instagram.

Bildet ble rask slettet igjen, men ikke før brukeren «Diet Prada» rakk å ta en skjermdump.

Innlegget gikk raskt viralt, men det var ikke på grunn av potetsalaten i seg selv, men teksten Shayk hadde lagt over bildet.

Teksten lød som følger:

«Russianzz on Wednaday», eller « Russianzz på en onsdag» på norsk.

Teksten har fått flere brukere til å spekulere i om modellen kom med en slags skjult melding til støtte for Russland og Putin.

Det var bruken hennes av bokstaven «Z» som har fått folk til å reagere, fordi den har blitt brukt som pro-krigspropaganda og et symbol på støtte til deres invasjon av Ukraina.

RYKTEFLOM: Etter at Bradley Cooper angivelig skal ha blitt singel, spekuleres det om han og Lady Gaga vil finne hverandre. Vis mer

Benekter Putin-støtte

Shayk tok igjen til Instagram, via historiefunksjonen, for å avklare det opprinnelige innlegget sitt som skapte bråk.

«Noen ganger er en salat bare en salat. Jeg lover: ingen kodede meldinger eller politiske kommentarer her. Ønsker alle kjærlighet», skrev hun på bildet

Hun har også vist sin støtte til Ukraina.

Få dager etter Russlands invasjon av Ukraina kunngjorde Shayk at hun hadde donert penger til det ukrainske Røde Kors, og uttalte at hun «ba for fred».

REAKSJONER: Det er mange som har ment at «Shallow»-opptredenen til stjernene Lady Gaga og Bradley Cooper avdekket romantiske følelser mellom de to. Nå har en ekspert på kroppsspråk uttalt seg. Vis mer

Poserte med Putin-bok

Det er ikke første gang folk har stusset over 36-åringens valg.

Folk reagerte også da Shayk i 2020 poserte med den russiske journalisten Leonid Mlechins bok «Путин», som oversettes til Putin.

LES OGSÅ: Deler oppdatering etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer