Kanye West:

Anklages for å skjule alvorlig rusmisbruk

Uenighetene rundt rapperen vil ingen ende ta.

SPL1539717_001
SPL1539717_001 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Det er nok mange som har spurt seg hva som egentlig skjedde da den berømte rapperen Kanye West (40) avlyste 23 konserter på grunn av sykdom i november.

Ryktene har i ettertid florert i media, men nå viser forsikrings-feiden stjernen har hatt hengende over seg den siste tiden, at kollapsen kan ha blitt forårsaket av rus.

Det hevdes nemlig at 40-åringen skal ha svelget en coctail av reseptbelagte preparater.

Avisen Star och National Enquirer har kommet over mailer sendt mellom Kanyes advokater og hans brasilianske turnéselskap, hvor Kanyes sammenbrudd beskrives i detaljer, ifølge Aftonbladet.

Forsikringskrangel

Legen beskriver hendelsen som en «fire dagers manisk episode, som inkluderer fysisk vold, gråt, spesiell oppførsel og søvnmangel».

Det hele sluttet med at stjernen ble bundet fast på en båre og ført til en psykiatrisk klinikk hvor han skal ha klaget over hallusinasjoner.

I mailen heter det at Kanye blandet marihuana med tunge smertestillende midler som ecstasy-lignende stoffer og valium.

Mailene kommer i kjølvannet av feiden om hvem som er økonomisk ansvarlig, og rapperens advokatfirma, KHPS LLP, og advokater for reiseselskapet PK Schrieffer LLP, prøver å komme til enighet, ifølge den svenske avisen.

PÅ DATE: Kanye er gift med «Keeping up with the Kardashians»-stjerne Kim Kardashian. Sammen har paret to barn, North og Saint. Foto: Splash News
PÅ DATE: Kanye er gift med «Keeping up with the Kardashians»-stjerne Kim Kardashian. Sammen har paret to barn, North og Saint. Foto: Splash News Vis mer

Forsikringen skal i utgangspunktet gi Kanye omtrent 80 millioner kroner, men dersom det viser seg at han benyttet narkotika da han avlyste turneen, har han ikke krav på en eneste krone.

Kanye har ikke kommentert de siste påstandene offentlig.

I august hevdet stjernen at han ikke har fått penger fra forsikringsselskapet sitt som angivelig skal skylde han ti millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 80 millioner norske kroner.

Søksmålet mot forsikringsselskapet dreiet seg om de enorme kostnadene stjernen måtte ut med da han gjennomgikk omfattende medisinske undersøkelser. Dette skrev Hollywood Reporter.

Kanye saksøkte ulike avdelinger av forsikringsselskapet Lloyd's i London, og hevder at de holder igjen på et ubetalt krav som ble bestemt kun to dager etter at rapperen sjekket inn på et psykiatrisk senter.

Videre kom det frem i dokumenter levert til den føderale domstolen i California, at stjernens bruk av marihuana kan gi grunnlag for at forsikringsselskapet ikke vil betale det store beløpet stjernen hevder han skyldes.

Måtte undersøkes

Turneen «Saint Pablo Tour» skulle bestå av 38 konserter fra 12. august til 2. november i fjor. Teamet til Kanye ville forsikre turneen i tilfelle noen av showene måtte kanselleres underveis.

Flesteparten av konsertene ble gjennomført, helt til Kanyes kone, Kim Kardashian (36) ble ranet i Paris 2. oktober.

Saken fortsetter nedenfor.

KIM TRUET MED PISTOL: Kanye West avbrøt konserten i New York etter at kona, Kim Kardashian ble truet med pistol på hotellrommet hennes i Paris. Norske Marianne Skøien var tilstede på konserten og filmet øyeblikket West forlot scenen. Video: Marianne Skøien / Twitter/Sammy_Smiley_ via Storyful Vis mer

Den kvelden stormet Kanye av scenen da han fikk vite om hendelsen, og avlyste deretter de to neste konsertene, ifølge Hollywood Reporter.

Den verdensberømte rapperen ble senere lagt inn på psykiatrisk avdeling på UCLA. Forsikringsselskapet Lloyd's fikk tilsendt et utsagn fra Kanyes lege om at han var for syk til å opptre.

Men det var ikke nok.

Saken fortsetter nedenfor.

I Kanyes søksmål sto det at Lloyd's nesten umiddelbart prøvde å forhandle seg til en rabatt på pengene de skulle utbetale, samt prøve å motbevise at Kanye virkelig var syk.

Lloyd's krevde at rapperen ble undersøkt av en uavhengig lege, i tillegg til at flere i hans nærmeste team og omgangskrets ble spurt om hans mentale helse.

Den uavhengige legen konkluderte også med at Kanye var for syk til å fortsette turneen.

LES OGSÅ: Angelinas sønn bryter tausheten for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer