<strong>SLÅR TILBAKE:</strong> Oscar-vinneren Jamie Foxx raser etter at en kvinne anmelder han for en hendelse hun hevder fant sted i 2002. Foto: NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Oscar-vinneren Jamie Foxx raser etter at en kvinne anmelder han for en hendelse hun hevder fant sted i 2002. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jamie Foxx:

Anklages for å ha slått en kvinne i ansiktet med penisen sin

Stjernen nekter for hendelsen som skal ha skjedd for 16 år siden.

Publisert

I kjølvannet av #metoo-kampanjen har en rekke personer valgt å stå fram med sine historier når det gjelder seksuell trakassering og overgrep.

Her har flere kjente personer blitt trukket fram, og den siste i rekken er skuespiller og sanger Jamie Foxx (50).

Forrige uke anmeldte en kvinne fra Las Vegas stjernen for en hendelse som skal ha skjedd på en fest i 2002, ifølge TMZ.

Kvinnen hevder at Foxx skal ha «slått henne i ansiktet med penisen sin» da hun nektet å utføre oralsex på ham for 16 år siden.

Ifølge nettstedet hevder hun at en av stjernens venner kastet henne ut av huset da hendelsen inntraff, og at hun reiste til sykehuset dagen etter for å få behandling for sterkt panikkanfall.

Politiet i Las Vegas forteller til TMZ at det er åpnet en etterforskning, men at foreldelsesfristen, som i Las Vegas er tre år, for lengst er overskredet.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>GÅR HARDT UT:</strong> Sanger og skuespiller Jamie Foxx nekter for de seneste beskyldningene. Foto: NTB scanpix
GÅR HARDT UT: Sanger og skuespiller Jamie Foxx nekter for de seneste beskyldningene. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Skjedde aldri

Kun dager etter at anmeldelsen ble levert, har Foxx valgt å kommentere saken offentlig.

I en uttalelse kaller han beskyldningene for «absurde» og sier at han planlegger å anmelde kvinnen for å ha levert en falsk politianmeldelse.

- Den påståtte hendelsen ble ikke rapportert om i 2002, eller på noe annet tidspunkt i løpet av de siste 16 årene fordi hendelsen aldri skjedde, sier hans advokat Allison Hart til TMZ.

Hun forteller også til BuzzFeed News at dersom kvinnens beskyldninger stemmer, ville det uansett ikke bli betraktet som et seksuelt overgrep.

Advokaten forklarer at i Nevada defineres et seksuelt overgrep som noe som involverer «seksuell penetrering», altså voldtekt. Saken ville derfor ha blitt etterforsket som grov uanstendighet.

Hemmelig forhold

Helt siden 2013 har kjærlighetsryktene svirret rundt Jamie Foxx og Hollywood-stjernen Katie Holmes (39). Først i fjor viste de seg sammen for første gang.

Siden den gang har parets forhold gradvis blitt mer offentlig, og de ble blant annet observert sammen under feiringen av Jamies 50-årsdag i Los Angeles i desember.

I 2016 vekket realitystjernen Claudia Jordan, kjent fra TV-serien «Real Housewives of Atlanta», oppsikt, da hun sa at Jamie og Kate datet.

- De er veldig lykkelige sammen. Han har det veldig bra med henne, sa hun i en podkast.

Etter at uttalelsene skapte store overskrifter, trakk hun dem imidlertid tilbake, og sa at hun aldri hadde sett Jamie og Katie sammen.

Ifølge Daily Mail skal nemlig Katie ha inngått en avtale med eksmannen Tom Cruise (55) i 2012 som hindret henne i å starte et nytt offisielt forhold før det hadde gått fem år.

Saken fortsetter nedenfor.

Skilte lag etter skandalen

Det var anklagene mot filmprodusent Harvey Weinstein (66) som markerte startskuddet for det som skulle bli en verdensomspennende bevegelse, nemlig #metoo-kampanjen.

Siden oktober 2017 har over 60 kvinner stått fram offentlig og beskyldt Weinstein for voldtekt, overgrep og seksuell trakassering.

Ifølge mange kvinner skal Weinstein ved gjentatte anledninger og over flere tiår ha betalt kvinner for å tie om hendelsene i ettertid. Fram til skandalen sprakk var han en av Hollywoods rikeste og mektigste aktører, gjennom blant annet selskapet The Weinstein Company.

Weinstein har hele veien nektet for alle beskyldninger om sex uten samtykke, men i slutten av forrige måned overga 66-åringen seg til politiet i New York.

Kona hans, Georgia Chapman (42), valgte å gå fra ham etter skandalen.

- Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å gå fra mannen min, sa hun den gang i en uttalelse til People.

LES OGSÅ: Kan miste foreldreretten for barna

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer