Patrick Dempsey:

Anklages: - Han terroriserte settet

Nye detaljer rundt skuespillerens exit.

LEGESTJERNER: Patrick Dempsey og Ellen Pompeo spilte to av «Grey's Anatomy»s største stjerner. Her er de avbildet i 2006. Foto: Alex Berliner / Shutterstock / REX / NTB
LEGESTJERNER: Patrick Dempsey og Ellen Pompeo spilte to av «Grey's Anatomy»s største stjerner. Her er de avbildet i 2006. Foto: Alex Berliner / Shutterstock / REX / NTB Vis mer
Publisert

Etter elleve sesonger med sykehusdrama ble det brått slutt på kjærlighetshistorien mellom Meredith Grey og Derek Sheperd, da sistnevnte forlot «Grey's Anatomy».

I 2005 ble den første episoden av ABC-dramaserien sendt på amerikansk tv, og den ble umiddelbart en stor suksess.

Allerede i første episode ble Dr. Derek Sheperd, spilt av Hollywood-stjernen Patrick Dempsey (55), introdusert. Han skulle senere innlede et forhold til turnuslegen Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo (51), og gjennom flere sesonger fenget duoens oppturer og nedturer seerne.

«THREESOME»: Den nye svenske dramaserie har både sex, kjærlighet og svik på menyen. Video: Viaplay Vis mer

I sesong elleve var den populære tv-legen i en dramatisk bilulykke der han mistet livet. Dermed var «McDreamy», som rollefiguren ofte ble kalt, historie.

I etterkant av hans exit fra suksesserien, som var et sjokk for fansen, har imidlertid en rekke avløringer kommet frem i lyset.

Fikk PTSD

I en ny bok, «How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy» skrevet av Lynette Rice, skal forfatteren avsløre den virkelige årsaken til at Dempsey forlot serien. Det melder New York Post.

I boken beskriver Rice detaljert forholdet mellom skuespilleren og serieskaperen Shonda Rhimes (51), og i et utdrag, utgitt av The Hollywood Reporter, hevdes det at 55-åringen «terroriserte» innspillingssettet.

RASER: Khloé Kardashian finner ut at moren, Kris Jenner, tilsynelatende skal ha satt opp et uventet møte mellom henne og eksmannen Lamar. Det blir ikke tatt særlig godt imot. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Der skrives det blant annet at «Grey's Anatomy» -produsenten James D. Parriott ble hentet inn for å hjelpe til med sparkingen av Dempsey:

«Det var et HR-problem, og ikke seksuelt på noen måte. Han terroriserte settet. Noen i rollebesetningen fikk PTSD (Posttraumatisk stresslidelse journ.anm.) på grunn av han. Han hadde en slags kontroll over settet, og han visste at han kunne stoppe produksjonen når som helst og skremme folk.(...) Jeg tror han var ferdig med showet».

Det uttaler Parriott i boken.

Videre la han til at Dempsey ikke likte det faktum at han måtte møte på jobb hver dag, og at han og Rhimes var i tottene på hverandre.

Kan ikke klage

I boken finnes også et sitat fra «McDreamy» selv angående oppførselen hans på sett:

«Det er ti måneder, femten timer om dagen. Du vet aldri timeplanen din, så når barnet ditt spør deg «hva gjør du på mandag?», må du si «jeg vet ikke», fordi du ikke kjenner timeplanen din. Å gjøre det i elleve år er utfordrende. Men du må være takknemlig fordi du er godt kompensert, så du har egentlig ikke rett til å klage. Du har ikke kontroll over timeplanen din, så du må bare være fleksibel».

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

En annen av seriens produsenter, Jeannine Renshaw, uttalte at Rhimes endelig så skuespillerens dårlige oppførsel med egne øyne, og at det skal ha vært den siste dråpen.

Serieskaperen skal visstnok ha gitt kringkastingsnettverket et ultimatum: enten måtte Dempsey gå, eller så gikk hun selv. Dermed stoppet eventyret for den populære legen i «Grey's Anatomy.

LES OGSÅ: «Grey's Anatomy»-stjernen venter barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer