Prins Charles:

Anklager prins Charles for rasisme

Rasismeutsagnene i den britiske kongefamilien skal angivelig stamme fra prins Charles.

RASISME: I en ny bok om den britiske kongefamilien blir prins Harrys far prins Charles anklaget for rasisme. Foto: Doug Peters / EMPICs / NTB
RASISME: I en ny bok om den britiske kongefamilien blir prins Harrys far prins Charles anklaget for rasisme. Foto: Doug Peters / EMPICs / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) kom med sjokkerende avsløringer om livet i den britiske kongefamilien i det mye omtalte intervjuet med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) i mars i år.

Avsløringene som kom frem i intervjuet har vakt stor oppsikt og skapt utallige overskrifter verden over.

I intervjuet hevdet hertuginne Meghan at det hadde blitt delt bekymringer om hvor mørk huden til sønnen Archie kom til å være da han ble født.

Paret ville ikke si hvor bekymringene kom fra, men omtalte personen som «senior kongelig». Nå spekuleres det imidlertid på om sannheten bak uttalelsene har blitt avslørt.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Prinsen

En ny bok ved navn «Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan» hevdes det at det var prins Harrys far, prins Charles (73), som spekulerte på hudtonen til sitt fremtidige barnebarn. Og at han dermed var med på å utløse spliden mellom hertugparet og den britiske kongefamilien.

Det melder Page Six.

- Jeg lurer på hvordan barnet vil se ut? skal prins Charles ha spurt sin kone, hertuginne Camilla (74), samme morgen som forlovelsen til prins Harry og Meghan ble offisielt kunngjort.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Kona skal ha blitt overrasket av spørsmålet, og svart:

- Helt nydelig, det er jeg sikker på.

Videre skal prins Charles ha spurt om hvilken hudfarge hun trodde barnet ville ha. Samtalen stammer fra det som beskrives som en troverdig kilde av forfatteren av boken, Christopher Andersen (72).

Benekter anklagene

En talsperson for prins Charles uttalte imidlertid til The Post, ifølge Page Six, at dette bare er fiksjon og ikke verdt noen ytterligere kommentar.

Andersen skriver på sin side i boken at prins Charles er den ikke navngitte «senior kongelige» som Harry og Meghan anklaget for å være rasistisk under intervjuet med Winfrey.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Forfatteren av den avslørende boken om kongefamilien legger også til at samtalen mellom prins Charles og hertuginnen kan ha blitt noe overdrevet. Han velger likevel å gå hardt ut mot prinsen.

Holder det hemmelig

Under intervjuet med Winfrey kom det klart frem at verken dronning Elizabeth (95) eller prins Philip var en del av samtalen om Archies hudfarge.

Winfrey fortalte videre at det var viktig for prins Harry å få frem dette.

Prins Harry nektet imidlertid å røpe hvem som tok opp hudfargen til Archie, og nøyaktig hva som ble sagt i det to timer lange intervjuet tilbake i mars. Han fortalte imidlertid at rasisme i Storbritannia var en stor grunn til at de i fjor valgte å forlate kongehuset.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekket stor oppsikt. Video: CBS Vis mer

Talspersonen for Prins Harry skal også ha blitt kontaktet av The Post, men ville ikke uttale seg om saken.

LES OGSÅ: Sjokk i Spania - besøksforbud etter drama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer