«Euphoria»:

Anklager: - Fikk ikke gå på do

Flere melder om et «giftig arbeidsmiljø» under innspillingen av suksesserien.

ANKLAGER: Flere i produksjonen bak «Euphoria» har meldt om dårlige arbeidsforhold. Nå svarer HBO. Foto: HBO Max
ANKLAGER: Flere i produksjonen bak «Euphoria» har meldt om dårlige arbeidsforhold. Nå svarer HBO. Foto: HBO Max Vis mer
Publisert

Da første sesong av suksesserien «Euphoria» først gjorde sitt inntog i 2019, var det ikke mange som så for seg eksakt hvor stor HBO-serien skulle bli. Dagbladets anmelder trillet en femmer på terningen.

I takt med at seertallene økte, ble det raskt bestemt at serien skulle få en andre sesong. Sesongen hadde premiere i januar, og serien ble igjen en snakkis verden over. Det er også en av tidenes mest strømmede serier, skriver The Guardian.

KRITISKE: Ny sesong av HBO-suksessen «Euphoria» er endelig her, men det er én ting seerne ikke er like imponert over etter å ha sett første episode. Vis mer

Det har imidlertid lenge svirret rykter om at stemningen bak kulissene ikke skal være spesielt god, ifølge blant andre danske BT, og meldinger om giftig arbeidsmiljø og dårlige arbeidsforhold har kommet på løpende bånd.

Nå bryter imidlertid HBO tausheten om ryktene.

Do-forbud

Flere amerikanske medier har lenge omtalt det som skal være giftig stemning under innspillingen av suksesserien. Blant de som har rapportert om kritikken er Daily Beast, som hevder de har snakket med en håndfull kilder fra produksjonen.

De har tidligere omtalt det som skal være lange arbeidsdager, medarbeidere som ikke får forlate innspilling og skuespillere som har stormet ut i sinne.

SUKSESS: HBO-serien har tatt verden med storm, og er i dag en av tidenes mest strømmede serier. Her er den kvinnelige casten avbildet undre premieren i 2019. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB
SUKSESS: HBO-serien har tatt verden med storm, og er i dag en av tidenes mest strømmede serier. Her er den kvinnelige casten avbildet undre premieren i 2019. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB Vis mer

Arbeidsdagene for enkelte i produksjonen skal ha vært så lange som mellom 15 og 17 timer lange, ifølge Daily Beast.

- Vi filmet hele natten. Vi startet rundt klokken seks og filmet til solen sto opp - rundt klokken fem - og vi var så trøtte. Vi prøvde så hardt å holde oss våkne, har skuespiller Maude Apatow (24) tidligere uttalt til Thrillist.

I tillegg skal flere statister ha fått forbud mot å gå på do, og skuespillerne skal ha fått servert mat og drikke med unormalt mange timer mellom.

USENSURERT: «Euphoria» hylles for å skille seg ut på flere områder. Vis mer

Dette sier HBO

Kritikken og spekulasjonene har den siste tiden gått viralt, blant annet på sosiale medier. Kritikken har også nådd HBO Max, som står bak produksjonen av serien.

De har ikke for vane å kommentere rykter, men har nå sett seg nødt til å svare. De avviser og tar kraftig avstand fra alle anklagene, ifølge Variety.

- Skuespillernes og produksjonens trivsel på våre produksjoner er alltid første prioritet. Det er ikke uvanlig at dramaserier har komplekse opptak, og covid-19-protokollene har lagt til et ekstra lag, sier HBO Max i en uttalelse, og legger til:

FIKSJON: «Euphoria» skildret en fiktiv sex-scene mellom «One Direction»-medlemmene Louis Tomlinson og Harry Styles. Det skapte reaksjoner. Vis mer

- Vår produksjon har fulgt alle retningslinjer hva angår sikkerhet og faglige anbefalinger.

Strømmegiganten påpeker også at de har hatt løpende dialog med bransjefagforeninger under innspillingen av serien, og forteller at det aldri har vært formelt rapportert om problemer.

LES OGSÅ: - Hater dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer