Norsk toppblogger:

Anker ikke voldsdommen

- Det er begrenset hva som kan ankes til Høyesterett.

ANKER IKKE: En norsk blogger i 20-årene anker ikke voldsdommen. Foto: NTB Scanpix
ANKER IKKE: En norsk blogger i 20-årene anker ikke voldsdommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av juni ble en kvinnelig toppblogger i 20-åra dømt til 90 dagers fengsel.

Aktor la ned påstand om seks måneders fengsel for bloggeren, men dommen endte på 90 dager. Hun fikk 30 dagers strafferabatt grunnet formildende omstendigheter, da flertallet i retten mente hun hadde blitt provosert av fornærmede i forkant av festkrangelen.

Nå bekrefter toppbloggerens forsvarer, Cecilie Nakstad, overfor VG at de har besluttet å ikke anke dommen fra lagmannsretten.

- Det er begrenset hva som kan ankes til Høyesterett. Skyldspørsmålet kan for eksempel ikke ankes. Alle typer anker vil dessuten innebære at saken strekker ut i tid, med usikkert resultat. Hun har derfor besluttet å ikke anke, sier forsvareren, og legger til at de er sterkt uenige i resultatet.

Den kvinnelige toppbloggeren ble i oktober i fjor frikjent for hendelsen, men dømt til å betale erstatning. Saken ble anket til lagmannsretten.

Ulike versjoner

Bloggeren skal ha kastet et glass eller ei flaske i ansiktet på den fornærmede mannen, som også er i 20-åra, på en hjemmefest i Oslo. Krangelen endte med at mannen måtte sy fire sting.

Kvinnen og den fornærmede har ulike versjoner av hva som skjedde den kvelden. Mens bloggeren har forklart at hun forsøkte å dytte bort mannen etter at han kom med ufine gloser mot henne, hevder fornærmede at hun klapset til ham da han stilte et spøkefullt spørsmål.

Bloggeren har også forklart at hun kastet glasset hun hadde i hånda som en refleks på at noen kastet en drink i ansiktet hennes, mens fornærmede mener han «plutselig» fikk ei flaske i ansiktet - som traff ham veldig hardt.

Vitner har fortalt at bloggeren kastet med høy arm, og at hun så sint ut. Dette strider mot bloggerens forklaring, der hun mener å ha kastet som følge av refleks.

«Det er ikke tvilsomt, og heller ikke bestridt, at tiltalte objektivt har påført fornærmede en kroppsskade. Det springende punkt i saken er om skaden er påført ved en ubevisst «reflekshandling» eller om den er påført forsettlig», heter det i dommen.

Bloggeren ble dømt til fengselsstraff med fem mot to stemmer i lagmannsretten.

«Alt i alt er flertallet ikke i tvil om at tiltalte ikke handlet i refleks, slik hun har forklart, men at det var tale om et bevisst kast i retning fornærmede. Kasting av glass eller flaske mot noens hoderegion har et stort skadepotensial. Flertallet finner det bevist at kastet må ha skjedd med en viss kraft, og ikke med en slik slapp slangebevegelse som tiltalte demonstrerte i retten», lyder dommen.

LES OGSÅ: - Det er mange som uroer seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer