Runar Søgaard:

Anker fengsels­dommen

Tv-profilen ble dømt for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven.

<strong>HÅPER Å BLI FRIKJENT:</strong> Tv-profil Runar Søgaard (51) har anket fengselsdommen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
HÅPER Å BLI FRIKJENT: Tv-profil Runar Søgaard (51) har anket fengselsdommen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det var tidligere denne måneden at «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven.

Onsdag skriver den svenske avisa Expressen at 51-åringen har anket dommen til hovrätten, som tilsvarer norsk lagmanssrett.

Søgaards advokat, Leif Gustafson, har tidligere fortalt til Se og Hør at de ønsker å bevise at 51-åringen ikke er ansvarlig for regnskapsrotet, og at de har bedt faren, som sitter i styret i selskapet, om å vitne.

- Ikke akseptabelt

Gustavson hevdet overfor Se og Hør at Søgaard i dommen er blitt holdt ansvarlig for et selskap som han ikke har sittet i styret for, men har vært aktiv i. Videre mente forsvareren at Søgaard på den måten ikke har hatt ansvar for regnskapet i bedriften.

- Vi ba om et nytt avhør med faren, men Tingretten avslo forespørselen, har Gustafson tidligere fortalt til Aftonbladet.

BLITT VOKSEN: Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

- Vi mener det er feil beslutning og resultat, og Tingretten valgte å håndtere saken på en måte som ikke er akseptabelt. Han hadde viktig informasjon å dele og nå fikk han ikke muligheten, fortalte advokaten videre.

På spørsmål fra den svenske avisa om han tror farens informasjon vil hjelpe til med å frikjenne Søgaard, svarte Gustafson at informasjonen er viktig for hvem som er ansvarlig for selskapet.

Nekter straffskyld

Ifølge Gustafson er 51-åringen misfornøyd med dommen og kommer til å anke.

Ifølge tiltalen skal Søgaard og en slektning ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013-2016 - samt inntekter på cirka 390 000 kroner.

Selv nekter Søgaard straffskyld.

- Denne rettssaken er blitt til på feil premisser, da jeg ikke er ansvarlig for regnskapet. Det kommer jeg til å bevise, som vil sørge for at dommen blir opphevet, fortalte 51-åringen til Dagbladet for to uker siden.

Dette er langt fra første gang Søgaard er i rettslig trøbbel. Seinest i november skrev VG at han var anmeldt for trusler mot en journalist, og for ulovlig bildebruk av den fornærmede reporteren. Saken ble seinere henlagt.

Saken fortsetter under.

RØMLING: Runar Søgaard fant fort ut at «Torpet» ikke var et sted han ønsket å tilbringe særlig mye tid, mye på grunn av Aune Sand. Vis mer

Sonet med fotlenke

I 2014 ble han dessuten dømt til to måneders fengsel for brudd på regnskapsloven, en dom han sonet med fotlenke hjemme. Han ble også dømt for liknende forhold i 2011, da han i flere år hadde unngått å betale husleie for en leilighet i Stockholm.

To år etterpå skapte han nok en gang overskrifter, da han ble dømt til å betale nærmere en halv million kroner som følge av pengerot.

Søgaard var også involvert i en pengekrangel i 2009, der han blant annet troppet opp i en bryllupsbutikk og pøste 13 000 femtiøringer ut på gulvet.

LES OGSÅ: Skjulte hemmelig kjæreste for TV 2

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer