SITATMASKIN: Anna Anka har gjort seg sterkt bemerket i den Skandinaviske likestillingsdebatten de siste ukene med en rekke kontroversielle sitater. Her er hun i studio hos Fredrik Skavlan. Foto: Scanpix
SITATMASKIN: Anna Anka har gjort seg sterkt bemerket i den Skandinaviske likestillingsdebatten de siste ukene med en rekke kontroversielle sitater. Her er hun i studio hos Fredrik Skavlan. Foto: ScanpixVis mer

Anka slutter som svenske

Anna Anka har fått nok av svenske holdninger.

SEHER.NO: Anna Anka (38) har iløpet av to uker og et drøss kontroversielle kommentarer blitt Skandinavias mest omdiskuterte blondine. Men nå har hun fått nok, og slutter som svenske.

Anna Anka har nemlig sagt opp sitt svenske statsborgerskap, og etter alt bråket rundt henne vil hun bryte med Sverige for godt.

- De amerikanske verdiene stemmer bedre overens med mine egne, sier kona til den styrtrike sangeren Paul Anka, til Aftonbladet.

Allerede før første utgave av den svenske dokusåpen om svenske hollywoodfruer ble sendt på TV skapte Anka overskrifter i hjemlandet, og siden har hun pumpet ut det ene sitatet etter det andre som har nådd avisenes forsider og likestillingskvinners vrede. Blant sitatene hun har kommet med er:  

"Som hjemmeværende hustru skal du stille opp på alle vis, du skal være pen og velkledd. Seksuelt er det kvinnens ansvar å passe på at mannen er tilfredsstilt. Gjør hun ikke det kan hun skylde på seg selv om han er utro."

"Dersom ens mann vil ha en avsugning hver morgen, får man stille opp på det."

Og ikke minst:

"Svenske pappaer er tragiske med sine bleiebytter og sin likestilling."

Men selv om hun slutter som svenske har ikke Anka tenkt å slutte å si det hun tenker.

- Her blir man ikke undertrykt på grunn av sine synspunkter. Jeg liker det amerikanske systemet med ytringsfrihet bedre, sier hun til Aftonbladet.

For ti måneder siden fikk hun sitt amerikanske statsborgerskap under en seremoni i Los Angeles. Og mens andre pleier å ha dobbelt statsborgerskap, ga Anka fra seg sitt svenske pass.

- Det virker som om media forsøker å dra meg ned. Etter det som har hendt her hjemme angrer jeg meg ikke i det hele tatt. Slik det føles nå, så kommer det til å ta lang tid før jeg besøker Sverige igjen, sier Anka.

Det som kan endre på akkurat det utsagnet er TV-karrieren hennes. Hun forhandler nemlig med TV 3 om flere avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar", og har også fått tilbud fra svensk TV 4, men som hun sier:

- Jeg trenger ikke gjøre noe med tanke på karriere eller for å forsørge meg selv. Derfor skal det være noe jævlig bra om jeg skal takke ja.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Ankas bløff er avslørt