Anita Valen beklager homouttalelse

- Når kjente mennesker sier slike ting slår det litt hardere og gjør det ekstra alvorlig, mener Landsforeningen for lesbiske og homofile.

BEKLAGER: Anita Valen mente ikke å såre noen med sin homokommentar på «71 grader nord».  Foto: SCANPIX
BEKLAGER: Anita Valen mente ikke å såre noen med sin homokommentar på «71 grader nord». Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Mandag kveld skulle kjendisdeltagerne  i «71 grader nord» gjennom et oppdrag på Snøhetta der de skulle bestige tre topper. På vei ned fra en av fjelltoppen utbryter Anita Valen.

«Sistemann ned er homo!»


Flere av deltagerne ler og gjentar kommentaren.

Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, reagerer på den flåsete uttalelsen. Han understreker at han ikke dømmer Anita Valen, men synes utsagnet var unødvendig. 

- Når kjente mennesker sier slike ting slår det litt hardere og gjør det ekstra alvorlig. Jeg skal ikke tillegge Anita Valen meninger hun ikke har, men det er en uintelligent og ubetenksom kommentar. Det er hun som driter seg ut og ikke skjønner at vi lever i 2012, sier Nylund til Seoghør.no.

Anita Valen sier hun aldri mente noe slemt og beklager dersom noen ble såret.

- Det var en sleivete kommentar som ble sagt mellom oss på vei ned fra fjellet, og som det på ingen måte ligger noen negative holdninger bak. Det var idiotisk sagt, noe som også sies i det aktuelle innslaget. Jeg er veldig lei for at ordene falt slik at de var egnet til å såre andre, skriver Valen i en mail til Seoghør.no.

Nylund synes ikke TVNorge burde redigert bort kommentaren, men mener man bør tenke over hvordan budskapet oppfattes av de som ser på.

- Vi skal ikke alltid være så hårsåre, men kjente mennesker burde reflektere over språkbruken sin og hvordan det kan oppfattes. Selv tåler jeg en del homovitser og kan le av dem, men jeg er på et sted i livet som er trygt og godt. Hvis en 17 åring som lurer på om han er homofil ser på «71 grader nord» med familien og de andre ler av Valens kommentar er det ikke like alright.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Slaktes etter homo-uttalelse  


Stem på «Årets TV-navn» 2012 og vær med i trekningen av et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner her!
http://www.seher.no/gullruten/


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer