GODE MINNER: Den sprudlende Anita Moen tar med seg de gode vennskapene fra «Mesternes mester»-oppholdet videre i livet. Foto: Erlend Haugen / Se og hør
GODE MINNER: Den sprudlende Anita Moen tar med seg de gode vennskapene fra «Mesternes mester»-oppholdet videre i livet. Foto: Erlend Haugen / Se og hørVis mer

«Mesternes Mester» 2017:

Anita Moen: - Jeg velger å ta med meg de fine opplevelsene

Anita Moen (49) fokuserte på de positive opplevelsene da hun røk ut av «Mesternes mester». 

- Jeg valgte å sette mer pris på de fine opplevelsene enn å være sur og grinete for at jeg hadde røket ut, forteller Anita Moen (49).

Den tidligere langrennsløperen og de andre idrettsutøverne hadde fått et tett vennskap i løpet av tiden i deltakerhuset.

Og Moen valgte å ta med seg de gode minnene videre, fremfor skuffelsen over å ha røket ut av «Mesternes mester».

Valgte sin sterkeste konkurrent

Det ble en spennende kamp da den pensjonerte langrennsløperen møtte kickbokser Tonje Sørlie (35) i lørdagens nattest. Moen havnet i bunn av listen etter alle kveldens øvelser, hvor temaet var strategi.´

49-åringen forteller til Dagbladet at hun antakelig valgte sin sterkeste motstander i Sørlie, men at det ville vært feil å velge noen andre.

- Jeg valgte kun Tonje fordi vi begge lå nederst. Det var nok ikke det optimale for meg da hun er 20 år yngre og har drevet med en idrett hvor reaksjon er viktig. Likevel var det uvesentlig hvem det var for min egen del. Det føltes riktig, forteller Moen.

GODE VENNER: Anita Moen følte seg trygg i samvær med de andre deltakerne og har et godt vennskap til alle. Her er hun sammen med Tonje Sørlie, Bartosz Piasecki, Eldar Rønning, Helene Olafsen, Odd Sørli, Ina Barlie, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Anders Jacobsen og Frode Grodås. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE VENNER: Anita Moen følte seg trygg i samvær med de andre deltakerne og har et godt vennskap til alle. Her er hun sammen med Tonje Sørlie, Bartosz Piasecki, Eldar Rønning, Helene Olafsen, Odd Sørli, Ina Barlie, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Anders Jacobsen og Frode Grodås. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Likevel gav ikke 49-åringen seg uten kamp da hun ble utfordret i reaksjon av motstanderen. Moen klarte nemlig å rive til seg den første pinnen og gikk opp i ledelsen.

- Jeg er bare utrolig stolt over at jeg klarte å få tak i den første pinnen. Jeg var veldig nær den andre også. Jeg tror jeg ble litt satt ut da hun røkket til, forteller Moen.

Hun måtte se seg slått av Sørlie etter at sistnevnte fikk tak i den tredje og siste pinnen.

Klarte å kontrollere seg

Når Moen blir spurt om å velge sitt beste minne fra deltakelsen, må hun velge to. 49-åringen overrasket nemlig seg selv i en av øvelsene.

- Jeg hadde øvd på å henge i en stang hjemme før jeg dro ned på innspillingen. Da var jeg skikkelig dårlig, forteller Moen, før hun spør om hun kan dele et beste minne til.

- Vi hadde allerede blitt godt kjent da vi en kveld var på restaurant helt nede ved vannkanten. Restauranten hadde holdt av et bord kun til oss, hvor vi fikk med oss den nydeligste solnedgangen jeg har sett, sier hun.

Til tross for at Moen overrasket seg selv i hengeøvelsen er hun skuffet over at hun aldri fikk utfordret de andre i utholdenhet.

OVERRASKET SEG SELV: - Jeg skulle ønske jeg fikk utfordret de andre i utholdenhet, sier Anita Moen. Foto: Erlend Haugen / Se og Hør
OVERRASKET SEG SELV: - Jeg skulle ønske jeg fikk utfordret de andre i utholdenhet, sier Anita Moen. Foto: Erlend Haugen / Se og Hør Vis mer

- Jeg har drevet med en idrett hvor utholdenhet er viktig, og jeg føler at det er mitt sterkeste kort. Det skulle jeg selvsagt ønske at jeg fikk vist, forteller hun.

Konkurranseinstinkt er et kjent fenomen hos toppidrettsutøvere. Moen legger ikke skjul på at hun fremdeles besitter instinktet etter at hun la opp i 2003, men hun er stolt over at hun klarer å kontrollere det bedre nå enn før.

- Jeg vet ikke om det er alderen min og at jeg er mer moden nå enn før, eller at jeg følte meg så avslappet og trygg rundt de andre, men til tider kan det gå over stokk og stein.

- Jeg har til tider blitt veldig frustrert, men her tok jeg det litt mer som det kom. Det kan jeg absolutt ta med meg videre, forteller 49-åringen.

Thor Hushovd intervjues rett etter seieren i "Mesterens mester" 2016. Vis mer

Anita Moen ble den fjerde deltakeren til å forlate konkurransen etter at bryter Ine Barlie ble slått ut av Tonje Sørlie forrige uke.

Fortsatt er fotballspiller Frode Grodås, snøbrettkjører Helene Olafsen, håndballspiller Else-Marthe Sørlie Lybekk, skihopper Anders Jacobsen, kickbokser Tonje Sørlie, og langrennsprofilen Eldar Rønning med i konkurransen om å bli årets «Mesternes mester».

LES OGSÅ: Her bryter Anna Rasmussen sammen i tårer