HODEPINE: Hvordan skal skuespillerne få prisene sine i år? Her er noen av fjorårets vinnere: Forest Whitaker, Jennifer Hudson, Helen Mirren og Alan Arkin. Foto: AP/Scanpix
HODEPINE: Hvordan skal skuespillerne få prisene sine i år? Her er noen av fjorårets vinnere: Forest Whitaker, Jennifer Hudson, Helen Mirren og Alan Arkin. Foto: AP/ScanpixVis mer

Animerer Oscar-utdeling?

Årets prisutdeling går av stabelen. Spørsmålet er bare hvordan...

SEHER.NO: Hollywoods 12.000 manusforfattere er fremdeles i streik, og nå spekuleres det i hvordan det vil gå med Oscar-utdelingen.

For kort tid siden kom beskjeden om at årets Golden Globe-show var avlyst på grunn av nettopp streiken.

Ifølge Contactmusic, vil det bli vanskelig å produsere showet hvis manusforfatterne ikke er tilbake på jobb innen 4. februar - men det blir ikke avlyst.

Utdelingen vil finne sted 19 dager etter, og skal bli ledet av komiker Jon Stewart, skrives det på Oscar-utdelingens egne nettsider.

Se alle de nominerte her!

- Vi kommer til å gjennomføre det, men jeg kan ikke gå inn på detaljer om hvordan vi skal gjøre det, fordi jeg ikke vil røpe noe som kan hjelpe folk til å stanse showet, sier Oscar-produsent Gil Cates til AP.

Det har blitt spekulert i om utdelingen kan bli animert, siden animasjonsforfatterne ikke er rammet av streiken.

Avisa Guradian har foreslått at animatørene bak den kontroversielle filmen "Team America" kan lage dukker som skal forestille stjernene!

Mer sannsynlig er det nok at showet kan bli produsert av talkshow-kongen David Lettermanns selskap Worldwide Pants.

Selskapet har skrevet under på en midlertidig kontrakt med manusforfatternes organisasjon Writers Guild of America.

Streiken ble satt i gang på grunn av at skribentene krever høyere lønn, samt høyere andeler av overskudd fra blant annet nettsalg og nedlastning.

I tillegg ønsker de en større andel av inntektene fra tv-serier som selges på DVD og for programmer som vises via internett.

LES OGSÅ: Eva-pizza til streikerne

Slik var Oscar-utdelingen i 2007: