Miley Cyrus:

Angret på dette

Superstjernen forteller at hun skammet seg over påfunnet.

VEKKET REAKSJONER: Iført et minimalt sceneantrekk, bestående av hudfarget lakkundertøy, gnikket Cyrus seg gjentatte ganger mot duettpartner Robin Thicke. Etter opptredenen kokte Twitter. Foto: Reuters / NTB
VEKKET REAKSJONER: Iført et minimalt sceneantrekk, bestående av hudfarget lakkundertøy, gnikket Cyrus seg gjentatte ganger mot duettpartner Robin Thicke. Etter opptredenen kokte Twitter. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I rollen som Hannah Montana i Disney Channel-serien med samme navn, sjarmerte en ung Miley Cyrus (30) en hel verden.

Cyrus spilte popstjernen med et dobbeltliv i fire sesonger for kanalen, og rakk med det å bli stemplet som en vaskeekte Disney-stjerne.

Med alle verdens øyne rettet mot seg, ble Cyrus raskt et forbilde for unge jenter og gutter. Det skulle vise seg å være en rolle hun ville vekk fra.

IKONISK: Miley Cyrus som svinger seg på en rivningskule er nok godt husket av mange. Foto: Vevo
IKONISK: Miley Cyrus som svinger seg på en rivningskule er nok godt husket av mange. Foto: Vevo Vis mer

Som 20-åring tok Cyrus kraftig avstand fra det uskyldige Disney-stempelet, da hun lanserte låtene «We Can't Stop» og «Wrecking Ball». Sistnevnte kom med det som har blitt en legendarisk musikkvideo, hvor Cyrus svinger seg naken på en rivningskule.

I et nytt intervju med Vogue, forteller Cyrus at hun i årene etter den drastiske forvandlingen skammet seg over hva hun hadde gjort.

«PARTY IN THE USA»: Under «Mileys New Years Eve PartY» fikk Miley Cyrus problemer med toppen. Video: NBC / PRIVAT. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Prøvde å skape oppmerksomhet

Forvandlingen til Cyrus i 2013 fikk flere til å heve øyenbrynene, ettersom det var en kraftig kontrast til slik man var vant til å se henne.

For ikke bare svingte hun seg rundt naken i egen musikkvideo - artisten vrikket også på rumpa foran millioner av TV-seere under prisutdelingen MTV Video Music Awards.

Nå sier Cyrus at den dramatiske forvandlingen ble gjort med et håp om å raskest mulig komme seg vekk fra karakteren i «Hannah Montana».

- Jeg prøvde å skape oppmerksomhet rundt meg selv fordi jeg skulle skille meg selv fra karakteren jeg hadde spilt, forteller hun til Vogue.

Serien «The Last of Us» har blitt den mest sette serien på HBO Max, men det er ikke bare selve serien som har havnet på «alles» lepper. Video: Rød Løper Vis mer

Cyrus' oppførsel under MTV Video Music Awards, sendte den gang sjokkbølger gjennom en hel verden. Ikke bare viste superstjernen seg fra en mer vågal side, hun hadde også kvittet seg med sine mørke lokker til fordel for en blond, kort sveis.

Det var dermed ingen tvil om at den «gamle Miley» var begravet, og sjokkforvandlingen fikk flere til å se rødt.

Ble klaget inn

Opptreden under prisutdelingen førte til flere klager, oppsummert i denne ene kommentaren fra en forelder, videreformidlet av Business Insider:

«Hjernene til barna våre har fått permanente skader som ikke kan fjernes».

Linni Meister gjestet Motepolitiet Live med Jan Thomas og svarte kryptisk på romanseryktene med den internasjonale superstjernen. Video: Jenny Emilie Aas/Håvard Bjørnerem/Dennis Appelong/Se og Hør. Vis mer

I intervjuet med Vogue forteller Cyrus at den negative oppmerksomheten gjorde at hun lenge angret sterkt på hvordan hun oppførte seg. I seinere tid har hun innsett at det ikke er noe hun trenger å angre på.

- Jeg følte på mye skyld og skam i flere år på grunn av hvor mye kontrovers og opprør jeg forårsaket, sier hun, og legger til:

- Nå som jeg er voksen innser jeg hvor kraftig jeg faktisk ble dømt. Jeg ble så hardt dømt av andre voksne da jeg var et barn, og nå som jeg selv er voksen innser jeg at aldri hadde dømt et barn på den måten.

LES OGSÅ: Fra forsidepike til uteligger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer