BEKLAGER: Hank von Helvete beklager uttalelsene han kom med. - Det siste jeg vil oppfattes som, er en fanatisk og intolerant mørkemann, sier han. Foto: Scanpix
BEKLAGER: Hank von Helvete beklager uttalelsene han kom med. - Det siste jeg vil oppfattes som, er en fanatisk og intolerant mørkemann, sier han. Foto: ScanpixVis mer

Angrer sauepuling-uttalse

- Det er veldig trist hvis folk oppfatter dette som at jeg har noe imot homofili generelt.

SEHER.NO: - Jeg gjorde tidigere i høst et portrettintervju med magasinet NO Magasinet. Min personlige tro var et av de mest belyste temaene, og visse uttalelser har falt mange tungt for brystet, skriver Hank von Helvete i en pressemelding torsdag.

Mandag skrev Dagsavisen om intervjuet der Hans Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete kom med uttalsene om at: "Jeg ser ingen grunn til at homofile skal få gifte seg. Ekteskapet er per definisjon hentet fra Bibelen, og er klart bestemt. Homofile må gjerne bo sammen og gjøre hva de vil, men ikke kall det et ekteskap når det står i Bibelen at ekteskapet er en institusjon mellom mann og kvinne. Det er en ren pervertering. Da kan man like godt tillate at en som er glad i å pule sauer får gifte seg med en".

Turboneger-vokalisten, som for tiden er i Seattle, kommer nå med en presisering til uttalelsene som har vagt sterke reaksjoner i det homofile miljøet.
 
- Mange har forstått det slik at jeg sammenligner homofili med dyresex, og den norske ekteskapsloven med "sauepuling" (Dagsavisen). Dette er ikke tilfelle.

- Jeg vil understreke at jeg utelukkende snakker om et kristent ekteskap – den pakten som rituelt inngås i en kirke foran en prest. Dette har – etter min mening – ingenting å gjøre med de lovlige samlivspakter som inngås i borgelig sammenheng, som for eksempel på tinghuset. Jeg mente å si at et kristent ekteskap er definert som en pakt mellom mann og kvinne og Gud – i kirken. Poenget mitt med å dra frem dette dyret, var at det ikke er nok at man elsker noen for at det skal gjelde som et gyldig kristent ekteskap. I ettertid ser jeg at jeg nok burde valgt en mer nøytral sammenligning enn et dyr, siden det så lett kan misforstås, skriver Husby.

- Det er veldig trist hvis folk oppfatter dette som at jeg har noe imot homofili generelt, og det siste jeg vil er å fremstå som en hater av homofile. Jeg har hele mitt liv vært en motstander av alle former for rasisme, diskriminering og undertrykking av minoriteter i samfunnet. Og selv om jeg føler at mine utsagn ble misforstått, vil jeg på det sterkeste beklage at så mange føler seg støtt og såret over dette.

- Det siste jeg vil oppfattes som, er en fanatisk og intolerant mørkemann i slike spørsmål, skriver Husby i pressemeldingen.