Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord:

- Angrer så inn i hampen

Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø snakker ut om kritikken.

SNAKKER UT: Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø har vært i hardt vær den siste uka. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
SNAKKER UT: Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø har vært i hardt vær den siste uka. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det stormet rundt kjendistrioen Vanessa Rudjord (46), Pia Tjelta (45) og Synnøve Skarbø (51), etter at de torsdag forrige annonserte at de skulle starte opp det de omtaler som «Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin».

I ettertid skapte trioen enormt med reaksjoner, og fikk kritikk fra både leger og andre kjendiser, etter at de brukte begrepet «kvinnehelse». Flere mente nemlig at det ble misbrukt og ikke var på sin plass.

Allerede tirsdag ettermiddag ble det opplyst i en pressemelding at Rudjord, Tjelta, og Skarbø trekker seg fra Nomi Oslo AS.

TREKKER SEG: Vennegjengen Synnøve Skarbø, Vanessa Rudjord og Pia Tjelta skulle etter planen åpne klinikken Nomi sammen. Nå trekker de seg. Foto: Julie Pike / Nomi Vis mer

Nå snakker Rudjord og Synnøve ut om alt som har skjedd for første gang. Det gjør de i sin egen podkast «Synnøve og Vanessa».

- Vi har diskutert og gruet oss litt til å gjøre det rett og slett, sies det i podkasten.

- Angrer så inn i hampen

I episoden forteller de at de aldri mente at skjønnhetsbehandlinger er kvinnehelse.

- Grunnen til at det ordet ble brukt er fordi vi hadde en ambisjon om å starte en klinikk som var noe mer enn en vanlig skjønnhetsklinikk. (...) Det var vi såpass stolte av at vi ikke klarte å la være å snakke om det, og det var en tabbe. Vi skulle aldri blandet inn dette ordet (kvinnehelse journ.anm.) i dette overhode. (...) Vi er oppriktig lei oss, sier Skarbø i episoden.

- Vi angrer så inn i hampen på, legger Rudjord til.

SKAL BLI GIFT! Vanessa Rudjord på vei ut av hotellet for å gifte seg! Video: Anders Johan Stavseng Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Rent-a-wreck

Det var spesielt en uttalelse om klinikken som har vært bakgrunn for massiv kritikk i etterkant.

Sitatet kom fra Rudjord og gikk ut på at man heller vil eldes som en Jaguar enn noe fra utleiefirmaet Rent-a-wreck.

I podkasten tar hun det opp og forteller at dette var et sitat hun aldri hadde godkjent, og at det skulle vært skrevet om til noe helt annet.

På kvelden hadde hun imidlertid oppdaget sitatet i en sak på VG, og får «panikk». Det ikke-godkjente utkastet av pressemeldingen ble sendt til avisen med en feil.

Hun forklarer at hun umiddelbart sendte en e-post til avisen og ba de fjerne sitatet - noe de visstnok ikke ville gjøre.

- Den eneste grunnen til at jeg ikke la ut den mailutvekslingen med VG på Instagram med en gang var fordi jeg tenkte det har gått alt for langt. Det var en så opphetet debatt allerede så jeg følte at ingen kom til å tro på meg, fortsetter hun.

BRYLLUP: Pia Tjelta og Oddgeir Thune avslørte at de hadde forlovet seg i 2020. Slik svarte hun da vi spurte om bryllupsplanene. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Trakk seg

I pressemeldingen ble det opplyst om at ansvarlig lege Karim Sayed tar over aksjene og de økonomiske forpliktelsene i selskapet.

Kjendistrioen ga også en felles uttalelse:

- Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen. Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen.

- Nomi Oslo var et prosjekt vi gikk inn i med de beste intensjoner, vi ønsket å lage noe mer enn en ren skjønnhetsklinikk, men slik debatten har utviklet seg er et videre engasjement i Nomi umulig.

- Vi føler et stort ansvar overfor alle de fantastiske medarbeiderne på Nomi Oslo som har satset på oss, og ønsker at de skal få mest mulig arbeidsro før åpning. Det er uforenlig med at vi skal fortsette som eiere.

UKJENT FORTID: I lørdagens episode av «Kåss til Kvelds», avslører Synnøve Skarbø at hun og Aune Sand, som også er gjest i programmet, har klint. Men Sand er ikke helt enig. Video: NRK Vis mer

Kjendiskvinnene omtalte egne uttalelser som uheldige. Samtidig la de til at de håper fokuset på viktige kvinnehelsespørsmål som har oppstått i kjølvannet, kan føre til økt oppmerksomhet og bevissthet.

- På sikt håper vi at det kan føre til at flere kvinner får den hjelpen de fortjener. Det er ingen unnskyldning, det er et håp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer